Promóció

Nyílászárópiac: 40 százalék esély, hogy Rotóval készült

2018. április 17. kedd - 09:30 / piacesprofit.hu
  •    

A világszerte 18 üzemben gyártó, Magyarországon mintegy 650 alkalmazottnak munkát adó cég számára idén kiemelt feladatot jelent új termékvonala, az NX vaslat európai bevezetése, amelynek előkészületei már zajlanak. A Roto 55 országban a legtöbb, összesen félmilliárd bukó/nyíló vasalatgarnitúrát értékesített 80 évvel ezelőtti megalakulása óta, amelyet a német Wirtschafts Woche magazin az idei nürnbergi szakmai vásáron a „2018. évi világpiaci vezető” címmel jutalmazott.

A St. Gallen Egyetem független elemzésére épít, német gazdasági magazin a Rotónak adományozott címmel a vasalat gyártó cég azon 80 éves innovációját ismerte el, amely 1935-ben, az első ipari gyártású bukó/nyíló vasalat bevezetésével kezdődött. A cég egy másik újítása, az 1968-ban, a világon elsőként a Roto üzemében elkészült felnyíló tetőtéri ablak is. Jelentős mérföldkőhöz ért a cég az innovációkat tekintve 2018-ban: megkezdődött ugyanis az új szériás NX vasalatok bevezetése. Ez a vasalatszéria az ablakoktól elvárt 21. századi energetikai és biztonsági követelményeknek való megfelelést még inkább szolgálja.

roto2

„Hónapok óta folynak az előkészületek, hogy a leghatékonyabban támogathassuk a gyártó cégek átállását az új modell alkalmazására” – mondta el Mayer Kornél, a Roto Elzett Vasalatkereskedelmi Kft. termék- és marketingvezetője. A szakember véleménye szerint a nyílászárók minőségét a köznyelv leginkább a profilok szerkezetével és az üvegezéssel azonosítja, ritkán esik szó ebben a tekintetben a vasalatok szerepéről. A cég éppen ezért is fontos feladatának tartja annak támogatását, hogy a vasalatait felhasználó nyílászáró-gyártók a minőségi vasalatokkal minőségi végtermékeket állíthassanak elő. Különösen fontos ez most az új termékvonal bevezetésekor. „Terveink szerint gyártó partnereink mintegy 30 százalékához jutunk majd el idén, hogy a folyamatokat helyi szinten támogassuk. Ez nem újdonság gyártói gyakorlatunkban, hiszen a Rotónál évek óta működő LEAN rendszert alkalmazva gyakorta dolgozunk együtt gyártó partnereinkkel, azok hatékonyságnövelést célzó projektjein.”

A Roto vasalatok értékesítése 50 százalékban kereskedő partnereken keresztül, 50 százalékban pedig közvetlenül a gyártóknak történik. Ha ma otthon kinyitjuk bármely nyílászárónkat, 40 százalék az esélye annak, hogy abban a soproni gyárban készült vasalat gondoskodik a megbízható működésről, ahol szám szerint 1,2 millió nyílászáró készült már Roto vasalattal.

vasalat

Az innovációk sorából nem hiányoznak a ma már minden gyártótól elvárt „okos otthon” megoldások sem, amelyeknek az idei, nürnbergi, Fensterbau Frontale szakmai kiállításon is jelentős szerep jutott. E műszaki megoldások sorában helyet kaptak az üvegezést, a vasalatot érintő és természetesen a vezeték nélküli működtetést szolgáló eszközök is.

A tudásmegosztás nem csupán termékeinek értékesítése során fontos a cég számára: az itthon még működő 72 faipari középiskola közül 65 intézménnyel évtizedekre visszatekintő a kapcsolatuk. A cég mérnökei a tanórákba épített előadások keretein belül adják át a korszerű nyílászárók gyártási technológiájával kapcsolatos ismereteket.

Magyarországon a Lövőn álló gyár igazán hosszú történelemmel dicsekedhet: 1901-ben Soproni Vasárugyárként jött létre, míg az államosítás után az Elzett Művek nevet viselte. 1986 óta készülnek ebben a gyárban a minőségi Roto vasalatok, ahol a munkavállalók 50 százaléka legalább 10 éve, míg 5 százaléka 30 éve dolgozik.

A Roto csoportról:
A Roto csoport 2016. évi árbevétele közel 4900 fős alkalmazotti állomány mellett mintegy 630 millió euró volt.
A Roto Elzett Vasalatkereskedelmi Kft. nettó árbevétele, amely a 14 környékbeli országot magában foglaló délkelet-európai régió piacain realizálódik:
  • 2016: 10 295 507 € – 3 204 946 106 Ft
  • 2017: 11 538 595 € – 3 568 586 329 Ft

További információ: http://ftt.roto-frank.com/hu/

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor