adókedvezmény

adókedvezmény, adózás 2018, angyalbefektető

Startup adókedvezmény: semmi baja, csak a torka véres

kfarkas

A startup cégek, azaz az innovatív, nagy sikerrel kecsegtető vállalkozások csábító befektetési célpontok lehetnek akár magán, akár céges befektetőként. A kormányzat egy új adókedvezménnyel segíti ezeket a befektetőket, a jogszabályban van azonban néhány csapda, amire jó lesz ügyelni.

Tovább olvasom »
adókedvezmény, innováció, iparjogvédelem, k+f pályázatok, kkv, kutatásfejlesztés, projektmenedzsment

Diadalív vagy síremlék?

Szeicz András

A kkv-k jelentős része folytat valamilyen kutatás-fejlesztési tevékenységet, de sok esetben nincsenek tisztában ezzel. Pedig, ha megfelelően azonosítjuk cégünkben a K+F-folyamatokat, rengeteg lehetőség nyílik meg előttünk, az adókedvezményektől kezdve a pályázati támogatások lehívásáig. Glósz Andrea, a Glósz és Társa Kft. ügyvezetője segített eligazodni az innovációmenedzsment legfontosabb elemei között.

Tovább olvasom »
adóelőleg, adókedvezmény, határidő, nav, nyilatkozat

Közeleg az adóelőleg-nyilatkozatok leadási határideje

PP/MTI

Érdemes már januárban nyilatkozni az igénybe vehető adókedvezményekről, az adóelőleg-nyilatkozat kitöltésével és leadásával már a januári fizetés is a kedvezmények összegével növelten érkezhet februárban – hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdai, MTI-nek küldött közleményében.

Tovább olvasom »
adókedvezmény, adózás 2018, családi adókedvezmény

Mit kell tenni ahhoz, hogy már a januári fizetés is több legyen?

piacesprofit.hu

Érdemes már januárban nyilatkozni az igénybe vehető adókedvezményekről. Az adóelőleg-nyilatkozat kitöltésével és leadásával már a januári fizetés is a kedvezmények összegével növelten érkezik. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján 70 ezer főre tehető azoknak a száma, akik késve adják le a szükséges nyilatkozatot a családi kedvezmény igénybevételéhez.

Tovább olvasom »
adókedvezmény, nyugdíj, nyugdíjbiztosítás

Rákaptunk a nyugdíjbiztosítás után járó adókedvezményre

piacesprofit.hu

Évről-évre egyre többen veszik igénybe a nyugdíjbiztosítási szerződésre befizetett díjaik után járó adókedvezményt. Míg 2015-ben 92 ezren, addig egy évvel később már közel 149 ezren éltek az adó visszatérítés lehetőségével. Az, aki idén még nem használta ki ennek kereteit, de élni kíván vele, már csak pár napig teheti meg – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Tovább olvasom »
adójóváírás, adókedvezmény, bdo, december, tao, tao-felajánlás, társasági adó

Tao: az adójóváírás mértéke a felajánlás időzítésétől függ

piacesprofit.hu

Évről évre egyre több hazai vállalkozás él társasági adója egy részének kulturális vagy sportcélú felajánlásával, hiszen azon kívül, hogy ő maga határozhatja meg, milyen célra fordítsák az adóként befizetett összeget, a rendelkező társaságot adójóváírás is megilleti. Érdemes a következő hetekben, a 2017-es társasági adó feltöltésének december 20-i határidejéig rendelkezni az idei felajánlásokról, mivel ebben az esetben az adójóváírás mértéke 2,5 helyett 7,5 százalékos mértékű lesz.

Tovább olvasom »
adókedvezmény, befektetés, startup

Végre itt az angyali adókedvezmény

PP/MTI

A startup vállakozások beruházói, az úgynevezett angyalbefektetők számára a december 9-én hatályba lépő kormányrendelet teremti meg az adóalap-kedvezmény igénylésének keretfeltételeit – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor