áram

áram, bitcoin, blockchain, energia, fintech, fizetés, kriptovaluta, pénz, technológia, tranzakció, visa

Falja az áramot a bitcoin

Kriston László

Egyetlen bitcoin-tranzakcióhoz annyi áram kell, amennyiből egy hónapig el lehet látni energiával egy lakást – derült ki a holland ING Bank elemzéséből. Vagyis nem éppen a legkörnyezetbarátabb fizetőeszköz.

Tovább olvasom »
áram, energiahatékonyság, energiapazarlás, klímavédelem, led

Mégse olyan jó a LED?

klímablog

A LED-világítás három feltalálójának ítélték az idei fizikai Nobel-díjat. De az indoklás sántít. Az energiatakarékos technológiák éppen a pazarló fogyasztást erősítik, állítják szakértők.

Tovább olvasom »
áram, költségcsökkentés, rezsicsökkentés

Rezsicsökkentés kkv-knak? A piac intézi!

piacesprofit.hu

Idén elsősorban az egyre fokozódó piaci verseny következtében csökkenthetik az áramköltségeiket a hazai vállalkozások, mivel az európai nemzetközi áramárak elérték azt az alsó küszöböt, amelynél lejjebb már nemigen csökkenek majd rövid- és középtávon.

Tovább olvasom »
áram, áramkereskedő, megújuló energia

Érdemes újrakötni az áramszerződéseket

piacesprofit.hu

Az elmúlt hónap áremelkedése ellenére sem várnak tartós növekedést a villamos energia árában az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. nemzetközi trendeket elemző szakértői, sőt hosszabb távon az árak további mérséklődésére is számítani lehet. Éppen ezért érdemes lehet megversenyeztetni a szolgáltatókat és újrakötni a szerződéseket.

Tovább olvasom »
áram, energia, energiafogyasztás, energiahatékonyság, energiatakarékosság

Veszélyben az áramellátás?

piacprofit.hu

Az energetikai iparág szereplői a legnagyobb kihívást a fejlesztésekhez szükséges forrásszerzésben látják, és attól tartanak, hogy a beruházások finanszírozási gondjai gyakoribb áramszünetekhez vezethetnek Európában. A 43 ország 72 energetikai vállalata felsővezetői megkérdezésére épülő kutatás szerint az energia-portfólió és a piaci verseny átalakulása, valamint az infrastrukturális beruházások megvalósíthatósága alakítja az energetikai és közmű szektor jövőjét.  A GKI Energiakutató friss helyzetképe szerint ugyanakkor az emelkedő nyári csúcsok a biztonságos villamosenergia-ellátást Magyarországon nem veszélyeztetik.

Tovább olvasom »
áram, fenntartható építészet, fenntartható fejlődés, fenntartható település, passzívház

Otthon villanyszámla nélkül?

piacesprofit.hu

Egy komplex területfejlesztési mintaprojekt keretében elkészült Norvégia első aktívháza. A széndioxid-semleges aktívházak száma Európa-szerte gyarapszik. Egyre több országban alkalmazzák a fenntartható működés mellett az élhető beltéri környezetre is tekintettel lévő építészeti megközelítést.

Tovább olvasom »
áram, energia

Energia: szabad a vásár!

Sebők Orsolya

Egyelőre úgy tűnik, a kkv-knak nemigen van energiájuk arra, hogy érdemben foglalkozzanak az energiatakarékossággal, az energiahatékonysággal és a szolgáltatóváltással kapcsolatos teendőkkel. Pedig a jelen gazdasági helyzetben, amikor egy cég büdzséjében minden fillér kiadás számít, nem szabadna megfeledkezni az ezekben rejlő lehetőségekről. Áramszolgáltató-váltással – amire 2008. január elseje óta lehetőségük van a vállalkozásoknak – és a cég működésére szabott ajánlattal pedig havi szinten 8 százalékkal csökkenhet a villanyszámla összege.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor