bevétel

alibaba, amazon, bevétel, eredmény, nyereség, üzlet

Alibaba lenyomta az Amazont

piacesprofit.hu

Az elmúlt negyedévben az Alibaba 3.6 Mrd. dollár bevételt termelt  – az óriás kínai internet-áruháznak mintegy 500 millió vásárlója van a világban. A fenti bevétel 61 százalékkal magasabb, mint az elmúlt év hasonló időszakában, miközben a nagy vetélytárs, az Amazon bevételei ebben a negyedben “csak” 34 százalékkal emelkedtek.

Tovább olvasom »
adatbiztonság, bank, bevétel, fintech

Reszketnek a bankok a fintech-világtól

piacesprofit.hu

Az EU irányelve szerint 2018 júliusától hozzáférhetnének majd bankszámlánkhoz más pénzügyi szolgáltatók is, ha azokat erre felhatalmaztuk. A versenyt támogató változás ellen, amely a pénzügyi startupoknak is új lehetőségeket adna, hevesen tiltakoznak a bankok – a maguk szempontjából érthetően.

Tovább olvasom »
bevétel, gazdasági kilátások, profit, üzleti bizalom

Kis cég, nagy profit

piacesprofit.hu

Jelentősen megugrottak a hazai kkv-k pénzügyi várakozásai – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás adataiból. Átlagosan 8,5 százalékos árbevétel- és 5,1 százalékos profitnövekedésre számítanak a következő egy évben, ami 2006 óta a legmagasabb előrevetített várakozás. Pénzügyeik jövőbeni alakulását tekintve a mikrovállalkozások a legoptimistábbak, árbevétel- és profitvárakozásuk egyaránt a duplájára nőtt.

Tovább olvasom »
átalakulás, bevétel, felmérés

Változás nélkül nincs növekedés

piacesprofit.hu

A magyar pénzügyi vezetők saját cégük pénzügyi kilátásait illetően a legpesszimistábbnak számítanak a régióban, ennek ellenére a bevételek és a működési nyereségráta tekintetében a közép-európai országokhoz hasonló növekedést várnak 2016-ban. Ehhez kiemelkedő prioritásként kezelik üzleti modelljük újragondolását vagy átstrukturálását.

Tovább olvasom »
akció, bevétel, kkv marketing, közösségi vásárlás, kupon, kupon piac, ügyfélszerzés

Ne féljünk a kuponoktól!

piacesprofit.hu

A közösségi vásárlás – korábbi népszerű nevén a kuponos vásárlás – a magyar vevőket is meghódította az elmúlt években. A cégek egy része viszont fél tőle, hiszen a hírek szerint akár „fel is hígíthatja” a vásárlóközönséget a kuponozás. Pedig, ha tudjuk mire jó, hasznos platform lehet, különösen a kkv-k számára.

Tovább olvasom »
bevétel, dm, kiskereskedelem

Jól ment a dm szekere

piacesprofit.hu

Ismét sikeres üzleti évet tudhat maga mögött a dm drogerie markt. Az eredményekről a cég vezetése sajtótájékoztató keretében számolt be ma délelőtt az MTA Kodály-termében. A tájékoztatót Wolfgang Strasser, a dm Kft. ügyvezető igazgatója nyitotta meg.

Tovább olvasom »
bevétel, bukás, induló vállalkozások, üzleti modell, üzleti terv, vásárlóerő

Kinek a zsebéből jön a pénz?

piacesprofit.hu

Egy vállalkozás – még a legjobb ötlettel induló is sokszor bukik. Mondhatjuk, hogy ha a bukás nem is, de a botlás mindenképpen természetes eleme a vállalkozói létnek. Jobb tehát felkészülni rá. Szakértőnk tipikus hibákat szedett össze, hogy ezeken mások kárán tanulhassunk.

Tovább olvasom »
adó, apeh, bevétel, bírság, illeték

Sokat kért az Apeh az örökségünkből

PP/MTI

Illetékekből október végéig 129,3 milliárd forint folyt be, ebből közel 15 milliárd csak októberben. Öröklési illetékből 6,7 milliárdot kasszírozott az APEH – derül ki a hivatal honlapján közzétett statisztikából.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor