bűnözés

adóelkerülés, áfacsalás, bűnözés, együttműködés, paradise iratok

Csalásbiztos áfacsomag állíthatná meg a bűnözőket

piacesprofit.hu

Az Európai Bizottság új javaslatokat terjesztett elő annak érdekében, hogy az áfa uniós rendszere csalásbiztosabbá váljon, és bezáruljanak a nagy összegű adócsalás elkövetésére lehetőséget adó kiskapuk. Az új szabályozás célja a tagállamok közötti bizalomépítés és ezáltal az információcsere kiszélesítése, valamint a nemzeti adóhatóságok és bűnüldöző hatóságok közötti együttműködés megerősítése.

Tovább olvasom »
anglia, bűnözés, szegénység, támogatás, társadalmi felelősségvállalás

Minden fiatalkorú bűnöző 52 milliójába kerül az államnak

klímablog

A társadalmi problémák megelőzése, mielőtt azok károkat és pluszköltségeket rónának az államkincstárra aligha prioritás az eladósodott nyugati országokban, ahol a költségvetési deficit és az államadósság fizetése “élvez” előnyt. Angliában kiszámolták pontosan mekkora anyagi előnnyel járna a befektetés a társadalom problematikus rétegeibe.

Tovább olvasom »
bűnözés, emberi jogok, halál, környezetvédelem

Hetente két embert ölnek meg ökovitákban!

klímablog

Nemcsak zöldek vagyunk, hanem kékek-zöldek a méregtől és az ütésektől: a Global Witness emberi jogi szervezet jelentése szerint heti gyakorisággal fajulnak halálossá a természeti erőforrásokat övező erőszakos viták. 2011-ben 106 embert öltek meg ilyen összetűzésekben.

Tovább olvasom »
adat, adatbiztonság, bűnözés, it-biztonság, kémprogram

Nőhet az adatlopási esetek száma

piac-profit.hu

Magas kockázati tényezőként tartja számon az adatlopást a vállalatok 84 százaléka, több mint felük szerint pedig ez a kockázat tovább fog nőni az elkövetkező három évben – derül ki a KPMG legújabb, CEE Data Theft Survey 2012 című kutatásából.

Tovább olvasom »
bűnözés, felmérés, it-biztonság

Óránként száz magyar áldozat

piacesprofit.hu

114 milliárd dollár nyereség a bűnözőknek és összesen 247 milliárd dollár veszteség az áldozatok oldalán. Ennyi a kiberbűnözés mértéke beárazva, a Norton felmérése szerint. A bűncselekmények negyven százaléka ráadásul már nem a pénztárcákat támadja, hanem szexuális zaklatással, vagy éppen emberkereskedelemmel kapcsolatos. 

Tovább olvasom »
bank, bűnözés, korrupció

Lesújtó adat: minden második cég szembesült bűncselekménnyel

piac-profit.hu

A Legfőbb Ügyészség statisztikái szerint 2010-ben a feltárt gazdasági bűncselekmények száma 26,1 százalékkal nőtt. Az okok között egyértelműen a gazdasági válság hatásai érthetőek tetten: egyrészt a megnehezült gazdasági környezetben az elkövetők közül sokan igazolva vélik a kerülőutak lehetőségét. A másik oldalon ugyancsak a válságnak köszönhető, hogy a munkavállalók létszáma csökkent, ezáltal kevesebb energia, figyelem jutott a belső ellenőrzésre – már csak azért is, mert a vállalatvezetők figyelme első sorban a túlélésre összpontosít.

Tovább olvasom »
bűnözés, közlekedés, szállítmányozás

Leesett a kamionról: mindent lopnak az utakon

piac-profit.hu

200 millió euró értékben tűnnek el, sérülnek meg szállítmányok Európa, a Közel-Kelet és Afrika útjain. A „leesett a kamionról” effektus miatt egyre több cég kénytelen a lopásokat is bekalkulálni az áraiba. A szállítmányozással kapcsolatos bűncselekmények elszaporodása miatt a boltokban végeredményben a fogyasztóknak kell többet fizetniük. – derül ki a Sectran Kft és az OS Security Kft. szakértőinek tapasztalataiból.

Tovább olvasom »
bűnözés, fbi

Nagyvadra mentek: ötmillió dolláros zsákmányt volt a tét

MTI

Letartóztattak négy magyar férfit – hármat az Egyesült Államokban és egyet Ausztriában -, akiket azzal vádol az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI), hogy bűnszövetkezetben egy helyi üzletember elrablására, gyilkossággal való megfenyegetésére és 5 millió dollár kizsarolására készültek – adta hírül szombaton a Fox News Los Angeles-i stúdiójának weboldala.

Tovább olvasom »
bűnözés, megújuló energia, vagyon

Szélenergiával mosta pénzét a Cosa Nostra!

klímablog

Olaszország történetének legnagyobb vagyon-lefoglalását hajtották végre a hatóságok, miután felfedezték, hogy az olasz maffia környezetbarát vállalkozásokon át mosta tisztára a pénzeit, amit többek közt drogkereskedelemből szerzett. Az olasz állam 1,9 milliárd dollár értékű vagyont kobzott el a Cosa Nostrától, jelentette a Reuters.

Tovább olvasom »
bűnözés, rendőrség

“Eddig kinevették a rendőröket, mostantól nem fogják”

piacprofit.hu

A közbiztonság javítását célzó, augusztus 19-én hatályba lépett, és az utóbbi időben nagy sajtóvisszhangot kapott jogszabály-módosítás szerint a 20 ezer forintnál kisebb értékű bűncselekmények elkövetőire – legyenek bár felnőttek vagy fiatalkorúak – akár 150 ezer forintos pénzbírság, vagy 60 napos elzárás is kiszabható.

Tovább olvasom »
autó, biztosítás, bűnözés

Lopott gépkocsik után kutatnak az Autóvadász Kupán

Sajtóközlemény

Húsz év alatt harmadára csökkent Magyarországon az autólopások száma, de a tolvajok egyre nagyobb anyagi kárt okoznak. Az ellopott kocsik értéke ugyanebben az időszakban megduplázódott. Idén először bárki jelentkezhet civil autóvadásznak a VII. Generali Autóvadász Kupa versenynapjaira, ha ellátogat a www.holakocsid.hu weboldalra. A szerencsések együtt indulhatnak a körözött autók felderítésére Németh Kristóf színművésszel, a Barátok közt sztárjával is. 

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor