eurózóna

európai unió, eurózóna, gazdasági kilátások

Közös pénzügyminisztere lehet az eurózónának

PP/MTI

Közös gazdasági és pénzügyminiszteri posztot, illetve valutaalapot kell létrehoznia az Európai Uniónak a belső piac megerősítése, az integráció mélyítése érdekében – jelentette ki szerdai évértékelő beszédében Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.

Tovább olvasom »
eurózóna, gazdasági kilátások, görög válság

Újra saját lábán állhat Görögország

piacesprofit.hu

A görög hitelválság rendszeresen visszatérő téma a pénzpiacokon, de a leginkább abban az összefüggésben, hogy a görög pénzügyi problémahalmaz mennyire veszélyes Európa pénzügyi stabilitására. De mostanra mintha kitisztult volna az ég Athén felett, és három évvel – meg egy segélycsomaggal – a legutóbbi kötvénypiaci próbálkozása után Görögország ismét arra készül, hogy új államkötvényeket bocsásson ki.

Tovább olvasom »
eurózóna, gazdasági kilátások, görög válság

Van akit tényleg megmentett a mentőöv

piacesprofit.hu

Miután a görög válság kapcsán ismét központi témává váltak a pénzügyi mentőcsomagok, a PwC közgazdászai felmérték, hogyan teljesítenek az eurózóna mentőövet kapott gazdaságai: Ciprus, Görögország, Írország, Portugália és Spanyolország.

Tovább olvasom »
erste, eurózóna, görög válság, részvénypiac, tőzsde

Mentik a pénzüket a görögök

piacesprofit.hu

Az EKB már 83 milliárd euróra bővítette a görög kereskedelmi bankoknak nyújtott sürgősségi likviditási csatornát, amiből arra lehet következtetni, hogy továbbra is folyamatos a betétkiáramlás a bankokból, vagyis a lakosság továbbra sem bízik a megállapodásban, és inkább bevarrják az eurót a párnacihába – közölte az Erste.

Tovább olvasom »
bankunió, európai központi bank, eurózóna

Jön a stresszteszt, de a bankunióba még nem megyünk

piacesprofit.hu

Nem szükséges, nem időszerű a döntés Magyarországnak az európai bankunióhoz történő csatlakozása kérdésében a nemzetgazdasági tárca helyettes államtitkára szerint. Erre a részletek megismerése, az új intézmények működésének tapasztalatai alapján kerülhet majd sor. Az Európai Központi Bank 2014 novemberében átveszi az euróövezeti és az SSM-be belépő euróövezeten kívüli tagállamok 128 legjelentősebb bankcsoportjának közvetlen központi felügyeletét.

Tovább olvasom »
eurózóna, MNB Növekedési Hitel Program, vállalati hitelezés

Az eurózónában a pénz, itthon az akarat hiányzik

piacesprofit.hu

A vártnál gyengébb lesz a vállalati hitelezés bővülése az eurózónában, az EY felmérése szerint ugyanis még mindig óvatosak a pénzintézetek a hitelkihelyezésekkel kapcsolatban. Itthon bőségesen lenne forrás a beruházni, bővíteni kívánó cégeknek, de még kivárják az NHP újabb könnyítéseinek életbe lépését.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor