fogyasztás

elektromos autó, fogyasztás, hibrid, kínaiak, távolság

Sorra jönnek az elektromos autók

piacesprofit.hu

Kína belátható időn belül el akarja tiltani a belsőégésű motorokkal felszerelt járműveket – ugyanezt tervezi az USA legnagyobb állama, Kalifornia. A következmény: a nagy autógyártók sorra jelentik be, hogy felgyorsítják elektromos kocsijaik gyártását.

Tovább olvasom »
államadósság, fogyasztás, gazdasági kilátások, munkanélküliség

Magyarország 2018: folytatódik a jövő felélése

piacesprofit.hu

A beruházások második negyedévben is folytatódó látványos bővülése nyomán a GKI 3,5 százalékról 3,8 százalékra emelte idei GDP-prognózisát, s 2018-ra is hasonló ütemű növekedést vár. Ez lényeges gyorsulás a 2016. évi 2 százalékhoz képest, aminek oka az EU-támogatások újrainduló beáramlása és a választások előtti keresletélénkítés. Ugyanakkor a magyar növekedés, bár lényegesen meghaladja az EU átlagát, a régióban csak igen szerény eredmény.

Tovább olvasom »
alkoholmentes, ásványvíz, élelmiszeripar, fogyasztás, fogyasztói szokások, hőség, üdítőgyártás

Jó időszak ez az üdítőgyártóknak

PP/MTI

A nagy meleg mindig kedvezően hat az alkoholmentes italok keresletére, ekkor a fogyasztás egyharmadával is megemelkedik – közölte a Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség titkára hétfőn az MTI megkeresésére.

Tovább olvasom »
beruházások, fogyasztás, gdp, ipar, kiskereskedelem, szolgáltatás

Ezek húzták a növekedést az első negyedévben

PP/MTI

Az ipar és a szolgáltatások húzták a növekedést az első negyedévben, 1,6, illetve 1,7 százalékponttal járultak hozzá a bruttó hazai termék (GDP) 4,2 százalékos éves emelkedéséhez – kommentálták a friss statisztikai adatokat az MTI-nek szerdán nyilatkozó elemzők.

Tovább olvasom »
fogyasztás, karácsonyi szezon, kiskereskedelem

Lakásra gyűjtünk ajándékvásárlás helyett?

PP/MTI

Elmaradt a várakozásoktól a kiskereskedelmi forgalom növekedése a karácsonyi szezonban: a tisztított adat 3,2 százalék volt szemben a novemberi 4,5 százalékkal. Elemzők szerint a szokatlanul hideg december miatt vásároltunk kevesebbet, de az sem lehetetlen, hogy inkább lakásra gyűjt a magyar.

Tovább olvasom »
fogyasztás, karácsonyi szezon, keresetek, kiskereskedelem

Napfényes év vár a kereskedőkre

PP/MTI

A kiskereskedelmi forgalom további növekedésére számítanak elemzők a reálbérek jelentős emelkedése és a foglalkoztatás bővülése miatt. A KSH első becslései szerint novemberben szépen nőtt a kiskereskedelmi forgalom, köszönhetően a korán induló karácsonyi szezonnak.

Tovább olvasom »
fogyasztás, forintárfolyam, gazdasági kilátások, gdp-növekedés, infláció, járülékcsökkentés, minimálbér emelés

Jövőre tényleg gyorsulhatunk

piacesprofit.hu

A magyar gazdaság lényegében az elemzők szerint már korábban is jelzett pályán halad: az EU-támogatások apálya miatt idén az évi GDP-növekedés 2 százalékra, a régióban az egyik legalacsonyabbra lassul, majd 2017-ben, az EU-transzferek kezdődő dagálya és a gyorsuló fogyasztás-bővülés hatására 3% környékére emelkedik.

Tovább olvasom »
fogyasztás, gazdagság, vásárlóerő

Nem lettünk gazdagabbak

PP/MTI

Luxemburg volt az Európai Unió leggazdagabb tagállama tavaly is: vásárlóerő-paritáson számolva az egy főre jutó bruttó hazai termék (GDP) és az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás (AIC) alapján is toronymagasan vezet a nyugat-európai nagyhercegség a 28 tagú közösségben.

Tovább olvasom »
fogyasztás, karácsonyi ajándékok, karácsonyi szezon, kiskereskedelem

A kenyérpirító is menő, de a mobil a sláger karácsonykor

piacesprofit.hu

Kenyérpirító, vasaló, porszívó, mikró vagy egyéb háztartási kisgép beszerzését majdnem minden ötödik ember tervezi idén karácsonykor, de a sláger még mindig a mobiltelefon. Utóbbi minden harmadik magyar háztartásban kerül majd a karácsonyfa alá. A magyarok fele 25 ezer forintot költ majd ajándékokra, de akad olyan megye is, ahol a 100 ezer forintot is meghaladhatja ez az összeg. Az áruhitelen kívül a személyi hiteleket meglepően kevesen választják ilyenkor, a magyarok nagy többsége saját megtakarításából állja a karácsonyi meglepetések költségeit.

Tovább olvasom »
bruttó hazai termék, fogyasztás, gdp, ipar, ksh, mezőgazdaság, növekedés

KSH: 2,6 százalékkal nőtt a GDP a második negyedévben

PP/MTI

A bruttó hazai termék volumene 2,6 százalékkal nőtt a második negyedévben a múlt év azonos időszakához viszonyítva. A szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint a gazdaság teljesítménye az előző év azonos negyedévéhez mérten 1,8 százalékkal, az előző negyedévhez viszonyítva 1,0 százalékkal emelkedett, ami árnyalatnyival alacsonyabb az augusztus 12-én kiadott első becslésben jelentett 2,2, illetve 1,1 százaléknál – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Tovább olvasom »
élelmiszer-kiskereskedelem, fogyasztás, kiskereskedelem

Kicsivel is toppon vagyunk

piacesprofit.hu

Egész Európa élelmiszer-kiskereskedelme történelmileg alacsony teljesítményt produkált. Csökkent a forgalom öt országban, köztük Ausztriában és az Egyesült Királyságban. Magyarországon is csak éppen hogy nőtt a kereskedelem értéke, de még ez is elég volt az európai élbolyhoz.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor