import

ellenőrzés, import, meh, méz, tárgyalások, védelem

Így élhetik túl a méhek és a méhészek

piacesprofit.hu

Az európai méz minőségének megőrzésével, a hamisítás elleni fellépéssel és a termelők támogatásával kapcsolatos javaslatokról foglaltak állást európai parlamenti képviselők. A tervezet átfogó és hosszú távú stratégiát szorgalmaz az európai méhek megvédése érdekében, növelné a termelőknek nyújtott támogatást, főleg, ami a veszteségek miatti kárenyhítést illeti.

Tovább olvasom »
áramfogyasztás, időjárás, import, mavir

Csúcsot döntött a hazai áramfogyasztás

piacesprofit.hu

Csúcsot döntött a felhasznált villamos energia mennyisége 2017-ben. A MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító ZRt. előzetes adatai szerint 2016-hoz képest több mint 2,5%-kal nőtt az igénybe vett mennyiség. Eközben valamelyest csökkent az import aránya.

Tovább olvasom »
agrárium, előrejelzés, gabonaárak, gabonapiac, import, mezőgazdaság, szállítási költségek

Új kihívások előtt a mezőgazdaság

piacesprofit.hu

Folytatódik a mezőgazdasági termékek két fő trendje: a növényi termékek magas készletszintje lefelé, míg az állati termékek esetében a kínai import élénkülése fölfelé tolja az árakat. A hosszú készletezés és a mérséklődő szállítási költségek miatt megjelenő új exportpiaci szereplők pedig mindeközben újabb kihívások elé állítják az ágazatot a K&H elemzése szerint.

Tovább olvasom »
import, uniós szabályozás, vámszabályok

Erre ügyeljen, ha olcsón akar importálni

piacesprofit.hu

Vámfelfüggesztés iránti kérelmek a tavaszi fordulóban 2017 februárjának végéig terjeszthetőek elő az Európai Bizottságnál, amelyre a Közösség feldolgozóiparában tevékenykedő gazdálkodóknak van lehetőségük – bizonyos feltételek együttes fennállása esetén. Az engedélyt megszerző vállalatok az érvényességi időszak alatt mentességet élvezhetnek az adott termékre vonatkozó vámok alól.

Tovább olvasom »
dömping, import, tisztességes kereskedelem, uniós szabályozás

Módosítaná a dömpingszabályokat Brüsszel

PP/MTI

Új dömpingszámítási módszerre tett javaslatot az Európai Bizottság a tisztességes kereskedelem szabályainak betartása érdekében az Európai Unióba (EU) irányuló importnál. Az uniós bizottság javaslata olyan országokból érkező behozatalra vonatkozik, amelyekben jelentős piaci torzulás jellemző, vagy az állam széles körű befolyást gyakorol a gazdaságra.

Tovább olvasom »
export, fogyasztás, gazdasági kilátások, import, nagyvállalat, profit

Többet keresnek idén a vállalatok

piacesprofit.hu

A tavalyi eredményekhez képest idén nagyobb árbevételre és magasabb profitra számítanak a hazai nagyvállalatok. A kedvező pénzügyi várakozások elsősorban az exportpiacokon várható élénkülésnek köszönhetők, mivel belföldön inkább stagnálásra számítanak a cégek.

Tovább olvasom »
import, jogszabály változás, jogszabályváltozás, uniós jog, vámszabályok

A kkv-kat is érinti az új vámtörvény

piacesprofit.hu

A május 1-jével életbe lépő új Uniós Vámkódex jelentős változásokat hoz a hatálya alá eső kis- középvállalkozások számára is. Amennyiben az érintett cégek nem készülnek fel az új vámjogszabályi környezetben való működésre, fennakadás keletkezhet az értékesítési láncaikban.

Tovább olvasom »
brexit, európai unió, import, mezőgazdaság, népszavazás

A mezőgazdaság az EU-ra szavaz

PP/MTI

A brit mezőgazdasági termelők többsége azt szeretné, ha Nagy-Britannia az Európai Unió tagja maradna – közölte a brit Országos Gazdaszövetség (NFU). A kilépés súlyos helyzetbe hozná az ágazat szereplőit, és az ország minden háztartásának több ezer font veszteséget jelentene.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor