india

fejlődő országok, feltörekvő országok, fenntartható növekedés, gazdasági előrejelzés, időskori foglalkoztatás, india, kína, világgazdasági előrejelzés

A fejlődő országok növelik kétszeresére a világgazdaságot

piacesprofit.hu

A feltörekvő piacok fejlődése számos üzleti lehetőséget teremt azáltal, hogy ezek a gazdaságok új iparágakat hoznak létre, kapcsolatba kerülnek a világpiaccal és viszonylag fiatal lakosságuk egyre tehetősebbé válik. Ezekben az országokban egyre előnyösebb lesz vállalkozást indítani vagy letelepedni, ami vonzó a befektetések és a tehetséges munkavállalók számára – derül ki a PwC elemzéséből.

Tovább olvasom »
amerika, egyezmény, emisszió, gáz, globális felmelegedés, india, kibocsátás, klímaharc, klímapolitika, klímavédelem, környezetvédelem

Környezetkímélőbbek lesznek a hűtők

KlimaBlogger

A hűtőszekrények kompresszoraiban és a légkondicionáló berendezésekben lévő HFC-k, azaz hidro-fluor-szénhidrogének kibocsátásának további csökkentését határozta el több mint 100 ország egy globális egyezményben. Nemcsak az otthoni frigókról van szó, hanem az épületek és gyárak nagy hűtőrendszereiről is.

Tovább olvasom »
időjárás, india, klímaváltozás, szélsőséges időjárás, technológia

Percre pontos lesz az időjárásjelentés

klímablog

A mobileszközök korában testhez és helyhez szabott időjárás jelentést és előrejelzést szeretnénk kapni. Ma már azt is megtudhatjuk, hány percen belül zendítenek rá az esőfelhők és mikor marad abba a csapadék. Amerikában appot fejlesztettek erre,

Tovább olvasom »
adomány, éhezés, film, india, szegénység, usa

Egy fenntarthatóbb világ hősei

Kriston László

Hogyan ábrázoljuk a médiában azokat a példamutató figurákat, akik egy fenntarthatóbb világ létrejöttéért küzdenek? Semmiképpen sem ajnározással. Ebbe az egyébként tanulságos hibába esik a The Starfish Throwers című film. A minneapolisi Jesse Roesler alkotását a Thessaloniki Dokumentumfilm Fesztiválon láttuk.

Tovább olvasom »
arany, india, nemesfém piac

Aranyár a monszuneső vonzásában

piac-profit.hu

Évről évre ismétlődő lemez az árupiaci elemzőknél, hogy az arany iránti globális kereslet tavaly több mint negyedéről gondoskodó Indiától vajon milyen impulzusok várhatóak idén az év második felében a nemesfémek piacán. A jelek egyelőre nem túl bíztatóak.

Tovább olvasom »
ciprus, coface, fizetésképtelenség, india, országkockázat, spanyolország, szlovákia

Észak felé tart a válság

piacprofit.hu

A cégek számára egyre nehezebbé váló környezetben a Coface hat ország kockázati besorolásán rontott, beleértve Spanyolországot, Olaszországot, Csehországot, Ciprust és Indiát, illetve javított négy ország besorolásán, köztük Szlovákián. Magyarországot ugyan közvetlenül most nem érintette a minősítés változtatása, de exportőr cégein keresztül közvetetten igen. Ugyanis top-exportpiacaink közül három ország – a szlovák, az olasz és a cseh – besorolása változott.

Tovább olvasom »
fejlődés, india, kína, világgazdaság

India: ugrásra készen

Gergely László-5

A fogyasztók számával is szinte egyenlő az 1,2 milliárd fős lakosság, Indiában – ahol az emberek 60 százaléka 25 év alatti – mind erőteljesebb a középosztályosodás is. A kontinensnyi országról Ázsia Európa felé tart címmel rendeztek konferenciát.

Tovább olvasom »
india

India saját iPad-et készített

MTI

Úgy néz ki mint egy iPad de csak egy tizennegyedébe kerül – Indiában bemutatták annak az iskolások számára kifejlesztett tábla-számítógépnek a prototípusát, amely mindössze 27 euró körüli összegbe kerül majd.

Tovább olvasom »
brazília, bric, india, kína, oroszország, világgazdaság

Íme, a dinamikus négyes!

Sebők Orsolya

Miközben vannak, akik szerint Oroszország kilóg a BRIC országok sorából, a betűkkel jelölt négy állam – az említetten kívül még Brazília, India és Kína – komoly együttműködési megállapodásokat hoz tető alá.

Tovább olvasom »
india, mezőgazdaság

A globalizáció átka: 200 000 farmer lett öngyilkos

Kriston László

Nincstelen, pontosabban eladósodott földművesek ezrei menekülnek az öngyilkosságba Indiában. Becslések szerint az elmúlt 13 évben anyagi problémák miatt 200 000 paraszt vetett véget önkezével az életének. A jelenség tehát nem új keletű, az öngyilkossági ráta azonban nem mutat csökkenést. Aktivisták a globalizációt és az ország agrárpolitikáját hibáztatják, amely együttesen adósságlavinát zúdít a parasztok nyakába.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor