kalifornia

biztosítás, földrengés, kalifornia

Akkor is fizet, ha nincs kár

piacesprofit.hu

Kifejezetten lakossági ügyfeleknek szóló, földrengés esetén fizető biztosítást készülnek piacra dobni Kaliforniában. Az ügyfelek relatíve alacsony havidíj ellenében előre meghatározott összeget kapnának abban az esetben, ha lakhelyükön földrengés következne be, függetlenül attól, érte őket kár, vagy sem.

Tovább olvasom »
egészség, halál, kalifornia, kína, légszennyezettség, szmog, szmogriadó, usa

Az óceánt is átutazza a szmog

klímablog

Kínában a legnagyobb a szmog az egész földkerekségen. Kaliforniában a legnagyobb a szmog Amerikában. A kettő összefügg. Az USA pekingi nagykövetsége a Twitteren tesz hozzá óránként légszennyezettségi adatokat, mely jóval durvább helyzetről számol be, mint azt a kínai hatóságok hajlandók lennének elismerni.

Tovább olvasom »
co2, emissziókereskedelem, kalifornia, kiotó, kvóta, üvegházhatás

Kaliforniai kvóta-piac: egyelőre ingyen osztogatják

Kriston László

Kalifornia lesz az EU után a legnagyobb karbonkvóta-piac. Nem vártak rá, hogy kiderüljön, mi lesz a kiotói egyezmény sorsa, mely meghonosította a kvótakereskedelem intézményét. A kaliforniai törvényhozók a karácsonyi szünet előtt jóváhagyták az emissziókereskedelem beindítását az államon belül, mely önmagában is a G20-ak ligájába tartozó gazdaság. 

Tovább olvasom »
kalifornia, klímaharc, törvény, usa

Klímavédelemre szavaztak a kaliforniai választók

Kriston László

A zöld politikus szerepében tetszelgő Arnold Schwarzenegger éghajlatvédelmi törvénycsomagja túlélte azt a népszavazást, melyen 2012-es érvénybe lépése forgott kockán. A jogszabály jelenleg a világ egyik legerősebb klímatörvénye – még ha hatóköre csak regionális méretű is, és nem országos. A kongresszusi republikánus győzelem fényében könnyen Kalifornia léphet a klímaharc élére Washington helyett.

Tovább olvasom »
hitel, kalifornia, megújuló energia, usa

Így használja a napenergiát Kalifornia

klímablog

Kalifornia egész évben bővelkedik a napfényben, így kézenfekvő a napenergia hasznosítása. Itt indul be a világ legnagyobb napenergia-projektjeinek egyike: 1,37 milliárd dolláros államilag garantált kölcsönben részesült az a beruházás, amely gőzturbinákat fog működtetni napenergiával.

Tovább olvasom »
államadósság, kalifornia, válság

El se hisszük: Magyarország jobb, mint Kalifornia!

MTI

A legkockázatosabb adósok közé került londoni szakelemzők csütörtöki kimutatása szerint a súlyos költségvetési gondokkal, már-már fizetésképtelenséggel küszködő amerikai Kalifornia állam. Határidős adósságpiaci törlesztésbiztosítási díja (CDS) immár számos kelet-európai szuverén adósét, köztük Magyarországét is meghaladja. 

Tovább olvasom »
csőd, kalifornia, schwarzenegger

Padlón Schwarzie állama

MTI

A legnépesebb, egyben leggazdagabb amerikai szövetségi állam, Kalifornia a csőd szélére került, Arnold Schwarzenegger kormányzó heteken belül hétmilliárd dolláros szövetségi hitelért folyamodhat – írta a pénteki Los Angeles Times.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor