keresetek

esélyegyenlőség, jövedelmi egyenlőtlenségek, keresetek

Nem mindegy, hova születünk

piacesprofit.hu

Az elmúlt hónapok-évek másról sem szólnak, csak az egyre feszültebb munkaerőpiac miatt emelkedő keresetekről. A GKI Zrt. most utánajárt, hogy ez vajon a háztartások nettó jövedelmében is meglátszik-e.

Tovább olvasom »
bérek, fizetések, fizikai munka, keresetek, munkaerőhiány, munkaerőpiac

Egyre többet keresnek a melósok

piacesprofit.hu

Folytatódott a fizikai órabérek gyors emelkedése a második negyedévben is, a középvezetők körében ugyanakkor alacsony béremelkedés növelte a fluktuációt. A második negyedév során újabb 2 százalékkal, éves összehasonlításban pedig 17 százalékkal nőtt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére.

Tovább olvasom »
átlagkereset, ingatlanárak, ingatlanpiac, keresetek, lakásárak

Jóval a lakásárak mögött kullognak a keresetek

piacesprofit.hu

A KSH legfrissebb adatai szerint a bruttó átlagkereset 6,1 %-kal, a nettó pedig 7,8%-kal növekedett 2016. január és december között. A bérek növekedésének üteme azonban egyelőre nem sokat segít a lakásvásárlókon. A lakóingatlanok ára ugyanis sokkal nagyobb mértékben emelkedett, mint a keresetek, jóllehet a hiteltörlesztők aránya a keresetkehez képest csökkent.

Tovább olvasom »
béremelés, garantált bérminimum, keresetek, ksh, reálbér

Jelentősen nőhetnek a bérek a hiányszakmákban

PP/MTI

A bérmegállapodás, a minimálbér és a szakmunkás garantált bérminimum 15, illetve 25 százalékos növekedése, valamint az egyre fokozottabb szakemberhiány miatt az átlagkeresetek 10 százalékos emelkedését sem zárják ki ebben az évben az MTI-nek nyilatkozó elemzők, akik a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataira reagáltak.

Tovább olvasom »
egyenlőtlenség, fizetések, keresetek, szegénység

Az emelt bérminimum sem elég a kényelemhez

piacesprofit.hu

Februárban már az emelt munkabért kapják a minimálbéres munkavállalók. Ugyanakkor a szavazo.hu portál a témában futó felmérése azt mutatja, hogy az emberek ma legalább nettó 200 és 350 ezer forint munkabért tartanak elfogadhatónak ahhoz, hogy kényelmesen tudjanak élni.

Tovább olvasom »
fogyasztás, karácsonyi szezon, keresetek, kiskereskedelem

Napfényes év vár a kereskedőkre

PP/MTI

A kiskereskedelmi forgalom további növekedésére számítanak elemzők a reálbérek jelentős emelkedése és a foglalkoztatás bővülése miatt. A KSH első becslései szerint novemberben szépen nőtt a kiskereskedelmi forgalom, köszönhetően a korán induló karácsonyi szezonnak.

Tovább olvasom »
keresetek, lakossági hitelek, megtakarítás, öngondoskodás

Több pénzt szeretnének a magyarok

piacesprofit.hu

A magyar lakosság pénzköltési szokásait leginkább a hitelek befolyásolják, és 65 százalékunk elégedetlen aktuális anyagi helyzetével. Spórolni és extrákra költeni leginkább azok tudnak, akik nettó 250 ezer forint felett keresnek. E tekintetben az X generáció a legszerencsésebb. Négy emberből háromnak a jelenlegi fizetésének 50 százalékos emelkedése oldaná csak meg pénzügyi problémáját.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor