megújuló energiaforrások

alternatív energia, energia, globális felmelegedés, megújuló energiaforrások

A jövő elkezdődött

piacesprofit.hu

Mindinkább előretörő megújuló energiaforrások, decentralizáltabb energiatermelés – ezek azok a trendek, amelyek egyértelműen láthatóak mind a magyar, mind a globális adatokból. Azonban nagy kérdés, hogy a kibontakozó forradalom a megújuló energiaforrások terén elegendő lesz-e a globális felmelegedés megfékezésére, mert a jelenlegi adatok szerint nem.

Tovább olvasom »
fenntarthatósági csúcs 2017, megújuló energiaforrások, napenergia

Nem atom, hanem naperőmű boom van Magyarországon

piacesprofit.hu

A tavalyi KÁT-dömpingnek köszönhetően a következő néhány évben megsokszorozódhat a magyarországi naperőművek száma. A kiemelkedő megtérülést ígérő naperőmű-beruházások azonban számos sajátos jogi, műszaki és pénzügyi kockázatot hordoznak magukban, amelyek kezelésére sok esetben nélkülözhetetlen a külső szakértők bevonása.

Tovább olvasom »
klímapolitika, klímaváltozás, megújuló energiaforrások

Így nem maradnánk le a világ többi részétől

piacesprofit.hu

A megújuló alapú villamosenergia-termelés készülő támogatási rendszere (METÁR) nem tudja kellőképpen elősegíteni a megújulók térnyerését hazánkban, miközben erre lenne szükség az ország által vállalt klímacélok eléréséhez is. A Greenpeac tíz javaslatot állított össze, hogy ne maradjunk le a világ többi részétől.

Tovább olvasom »
csok, emisszió, emissziócsökkentés, energiahatékonyság, energiatermelés, fenntarthatósági csúcs, fenntarthatósági csúcs 2016, megújuló energia, megújuló energiaforrások

Az energiatermelésben is eljött a rendszerváltás ideje

kfarkas

Két út áll előttünk: vagy a végletekig kifacsarjuk Földünk erőforrásait, vagy pedig a megújuló energiaforrások használatára váltunk. Ezt azonban a politikai szereplőknek is fel kell ismernie. Az energetikában igazi rendszerváltásra van szükség – mondták el szakértők a hetedik Fenntarthatósági Csúcson.

Tovább olvasom »
energiahatékonyság, megújuló energiaforrások, otthon melege

Nem kellene háttérbe szorítani a megújulókat

piacesprofit.hu

Komoly változások léptek életbe az Otthon Melege programban, amelyre augusztus közepétől lehet pályázni: többek között nem lesz kötelező megújuló energiaforrást hasznosítani. Az iparági szövetség szerint az energiahatékonyság támogatása minden formában hasznos, de nem kellene háttérbe szorítani a megújulókat.

Tovább olvasom »
állami támogatás, fenntarthatóság, megújuló energiaforrások, metár, napenergia, PP konferencia, szélenergia

Már most készülni kell a zöld forradalomra

odora

Évek óta várják a hazai megújuló energiatermelésben érdekelt vállalkozások az új támogatási rendszer, a METÁR bevezetését. A jó hír, hogy ez hamarosan megtörténik, a rossz, hogy még sok nyitott kérdés van ezzel kapcsolatban – hívták fel a figyelmet a szakemberek a Piac & Profit által szervezett konferencián.

Tovább olvasom »
energiahatékonyság, energiaszegénység, fenntarthatóság, légszennyezés, megújuló energiaforrások

Na, erre nagyon kéne az uniós pénz

kfarkas

Miközben a kormány éppen azon igyekszik, hogy forrásokat vonjon el a lakossági energiahatékonysági pályázatokra szánt összegből, a magyarok jelentős részének, több millió embernek mindennapi gondot jelent, mivel fűtse az otthonát télen. Sokan visszanyúlnak a nem hatékony vegyes tüzeléshez, ami miatt sokkolóan magas a légszennyezettség.

Tovább olvasom »
fenntartható fejlődés, megújuló energiaforrások, uniós források

Dupláznunk kell a zöldenergiát

piacesprofit.hu

A legfrissebb adatok szerint a zöldenergia a magyar energiafelhasználás csupán 6,6 százalékát teszi ki, így Magyarországnak e téren minimum duplájára kell növelnie teljesítményét a következő öt évben ahhoz, hogy megközelítse a kitűzött 14,65 százalékos célértéket. Ahogy a Multicontact Consulting szakértői kiemelik, e cél megvalósításában meghatározó jelentősége lehet a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében energetikai fejlesztésekre fordítható mintegy 308 milliárd forintnak.

Tovább olvasom »
költségcsökkentés, megújuló energiaforrások, napelem, napenergia

Mennyit takaríthatunk meg napenergiával?

piacesprofit.hu

Egy használt Porschét is vehetnénk azon a pénzen, amit megtakaríthatunk a villanyszámlán, ha napenergiát használunk. De ennél sokkal többet jelent, hogy az ökológiai lábnyomunk is csökken, ami nagy súllyal eshet latba egy beszállítói szerződés elnyerésénél.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor