merkel

biztonság, merkel, német választás, schulz, szoftverhiba

Rések a német rendszerben

piacesprofit.hu

Súlyos hiányosságai vannak egyes tartományokban a szeptember 24-i német parlamenti választásokat értékelő számítógépes rendszer szoftverének, álltja a német Chaos Computer Club, Európa legnagyobb hacker-szervezete.

Tovább olvasom »
autóipar, elektromos autó, gépjármű, közlekedés, merkel, németország, volkswagen

Merkel menti az autógyárakat

klímablog

A Merkel-kormány 5000 dollár támogatást adna minden egyes elektromos autóra. Heteken belül kormánystratégiával állnak elő a gyártásuk fellendítésére, holott 2012-ben e célról már lemondott a kabinet. Valószínűsíthető, hogy a Volkswagen-botrány a fordulat oka: a perek miatt bajba került szektornak politikailag korrekt siker-termékre van szüksége. Az államnak pedig egy életképes húzóágazatra.

Tovább olvasom »
lady gaga, lagarde, merkel, női karrier, női kvóta, női vezető

Amerika és az ICT ipar értékeli a gyengébbik nemet

Timár Gigi

Szokták mondani, hogy ez a nők évszázada. A világ egy jelentős részén mára a megkülönböztetést elítélik, legalábbis hivatalosan. A fejlett országokban a nemek közötti különbség tulajdonképpen minimálisra csökkent. Annak ellenére így van ez, hogy továbbra is kimutathatóan kevesebbet keresnek a gyengébbik nem képviselői a férfiakkal azonos pozícióban, vagy, hogy még mindig az az általános, hogy a nők adják fel karrierjüket egy gyermek születése után. És ha a nők és férfiak keresete közötti szakadékot egyelőre nem is sikerült betemetni, a hatalomba már bevette magát a „gyengébbik nem”.

Tovább olvasom »
barroso, euró árfolyam, európai központi bank, európai unió, euróválság, görög válság, görögország, írország, merkel, olaszország, orbán viktor, spanyol mentőcsomag, spanyolország

Vajpuhára főzték a vaskancellárt

piac-profit.hu

Nem csak a futballpályán, hanem a tárgyalóasztalnál is történelmi vereséget szenvedett Németország péntek hajnalban. Minden kérdésben engedni kényszerült Angela Merkel német kancellár, aki a helyszínen tartózkodó kommentátorok információi szerint Mario Monti olasz miniszterelnök megkérdőjelezhető, ám sikeres taktikával szorított sarokba.

Tovább olvasom »
barroso, euró, eurókötvény, euróövezet, európa, európai beruházási bank, európai bizottság, európai központi bank, európai parlament, európai unió, euróválság, görög válság, merkel, obama, soros, spanyol mentőcsomag, spanyolország

Európai Egyesült Államok, vagy második Marshall-terv?

piac-profit.hu

Több fontos esemény is áll Angela Merkel előtt a következő két napban, amelyek végeredményben ugyanarról a kérdésről fognak dönteni: változik-e Németország álláspontja a kialakult európai krízis kezelését tekintve, meg tudja-e állítani a német kancellár az egyre többek szerint a felbomlás felé robogó euróövezet szétesését. Berlin szorosabb politikai integrációt szorgalmaz, míg az euróövezet kormányai monetáris lazításokat szeretnének. Soros György szerint pedig Németországnak be kellene indítania saját Marshall-segélyét.

Tovább olvasom »
barroso, euró, eurókötvény, euróövezet, európai beruházási bank, európai bizottság, euróválság, görög válság, merkel, valutaunió

Nagyon egyetértett Merkel és Barroso

PP/MTI

Az európai válságkezelés lényeges pontjaiban egyetért egymással Angela Merkel német kancellár és José Manuel Barroso az Európai Bizottság elnöke – mondta kedden Brüsszelben az Európai Bizottság elnökének szóvivője. Barroso az előző napon Berlinben járt, és megbeszélést folytatott a német kancellárral. találkozón “nagyon erős egyetértés” alakult ki például a bankunió kérdésében.

Tovább olvasom »
barroso, eu csúcs, euróválság, merkel, sárközy

Mégsem lesz görög népszavazás

PP/MTI

A görög kormányfő visszavonta az adósságcsomagról kiírandó népszavazás tervét, miután a legnagyobb ellenzéki pártelnöke közölte vele: támogatja az újabb eurós mentőcsomag fejében a parlament elé terjesztendő takarékossági csomagtervet.

Tovább olvasom »
eu csúcs, euró, euróválság, g20, görögország, merkel, sárközy

Görögország mehet, az euró marad

PP/MTI

Teljesen felborította a görög népszavazásról történt hétfői meglepetésszerű bejelentés a G20-ak csütörtökön kezdődő csúcstalálkozóját, amelynek első fele a világgazdaság helyzetével foglalkozott volna. Ehelyett a görög válság és az eurózóna kérdéseit vitatják meg Cannes-ban a világ vezető politikusai. Szerda este az uniós vezetők világossá tették: Görögország a referendum előtt nem jut európai uniós pénzhez.

Tovább olvasom »
barroso, eu csúcs, g20, görögország, merkel, sárközy

Válságfesztivál Cannes-ban

PP/MTI

Rendkívüli válságtanácskozást tartanak ma Cannes-ban a G20-ak csütörtök-pénteki csúcstalálkozója előtt a görög válság kiéleződése miatt, jelentette be kedd délután a berlini kormány. A rendkívüli válságcsúcsról Angela Merkel német kancellár és Nicolas Sarkozy francia elnök telefonon állapodott meg. A referendum bejelentése sokak szerint egyenes út a görög államcsődhöz, amely az euróövezetre is nagy veszélyt jelenthet.

Tovább olvasom »
euróválság, merkel, sárközy

Így oldanák meg az euroválságot

PP/MTI

Rendkívüli megbeszéléseket folytatott Berlinben vasárnap este Angela Merkel és Nicolas Sarkozy, elsősorban Görögországról. A görög államcsődtől az ország adósságainak átütemezésig terjedő legkülönbözőbb híresztelések közepette lefolytatott, válságtanácskozásnak minősített találkozó előtt elterjedtek hírek szerint Merkel és Sarkozy a görög adósságok átütemezésére készül. A tárgyalásokat követő sajtóértekezleten mindketten hangsúlyozták, hogy az adósságválságra tartós megoldást kell találni. Közölték, hogy a hónap végéig csomagtervet terjesztenek elő az euroválság rendezésére, és ennek keretében a bankok támogatására.

Tovább olvasom »
euró, merkel, sárközy, tőszde

Ez valamiféle új európai rend születését sugallja

Erste-elemzés

A német miniszterelnök és a francia elnök arról beszélt, hogy nem bocsátanak ki közös eurókötvényeket, az adósságválságot a szorosabb gazdasági integráció és a szigorúbb ellenőrzés útján kívánják megoldani. Ráadásul azt is elmondták, hogy ezentúl komolyabb következményei lesznek a fiskális fegyelem be nem tartásának.

Tovább olvasom »
eu, euróövezet, merkel, válság

Megszületik Merkel és Sarkozy új, európai kormánya

MTI

A nemzetközi pénzügyi válság, illetve az euróválság kezelése érdekében a német kancellár és a francia elnök hétfőn egyfajta európai gazdasági kormány felállításában állapodott meg. Angela Merkel kancellár és Nicolas Sarkozy szerint rendkívüli helyzetekben a 27 tagállamnak együttesen kell eljárnia. Nicolas Sarkozy hétfő délután érkezett néhány órás berlini látogatásra, hogy vendéglátójával, Angela Merkellel egyeztessen az unió küszöbönálló csúcstalálkozójáról, valamint az EU, illetve ezen belül az euróövezet előtt álló stabilizációs feladatokról.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor