románia

gazdasági előrejelzés, gdp, kelet-közép-európa, románia, V4

Jó éve lehet Közép-Európának

piacesprofit.hu

Jelentős, több nyugat-európai országot meghaladó GDP-bővülést vár az idén a visegrádi országoktól és Romániától a Coface. A hitelbiztosító előrejelzése szerint Magyarországon például 3,1 százalékos lehet a bővülés. Az elemzés szerint a kelet-európai országokban az elmúlt évek kedvező gazdasági folyamatainak köszönhetően elfogadható szintre kerültek a fizetési kockázatok.

Tovább olvasom »
cégépítés külföldön, külpiaci megjelenés, külpiaci terjeszkedés, magyar nemzeti kereskedőház, román-magyar kapcsolatok, románia

Már nem vakrepülés a keleti terjeszkedés

kfarkas

Románia magyar határhoz közeli területei az ígéret földjét jelenthetik a hazai kis- és középvállalkozásoknak. Nagy lehetőségeket rejt számukra az építőipar, a bútorgyártás, vagy éppen a mezőgazdaság. Ráadásul most már több erdélyi városban is várják a vállalkozó szellemű cégeket a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) regionális irodái, amelyek segítséget tudnak adni a hazai vállalkozásoknak.

Tovább olvasom »
kkv export, külpiaci terjeszkedés, külpiacra lépés, román-magyar kapcsolatok, románia

Szűz piacok a szomszédban – jó lesz sietni!

piacesprofit.hu

Hatalmas üzleti lehetőségekkel kecsegtet a szomszédos országok közül az eddig a magyar üzletemberek által elhanyagolt Románia. Szinte minden területen óriási a potenciális növekedés lehetősége az infrastruktúra fejlesztéstől a mezőgazdaságon át a gyártásig és kereskedelemig. Aki mezőgazdaságban gondolkodik – vagy épp élelmiszert exportál Romániába, most kell lépnie – mondták a szakértők a Piac & Profit által rendezett Román-Magyar Üzleti Fórumon.

Tovább olvasom »
exportösztönzés, hita, kkv export, kkv finanszírozás, PiacProfit konferencia, románia

Óriási üzleti lehetőségek a magyar kkv-knak

kfarkas

Óriási üzleti lehetőségek vannak a magyar kkv-k számára keleti szomszédunknál – hangzott el a Piac&Profit, valamint a BKIK által szervezett Román–Magyar Üzleti Fórumon. A magyar vállalatok nyelvi nehézségek nélkül, egyszerű szabályozási, stabil pénzügyi környezetben kiváló profitkilátásokkal ruházhatnak be Romániában.

Tovább olvasom »
exportösztönzés, PP konferencia, románia

Ez vár a magyar cégekre Romániában

Timár Gigi

Motivált és jól képzett munkaerő a hazainál alacsonyabb költséggel, ugyanakkor bizonytalan jogszabályi környezet, rengeteg bürokrácia és gyakori nemfizetés várja a Romániában üzletelni kívánó cégeket a Piac&Profit Magyar – Román Üzleti Fórumán részt vevő szakemberek tapasztalatai alapján.

Tovább olvasom »
kkv export, románia

A románokkal karöltve a válság hatásai ellen

PP/MTI

Az Európai Unió támogatásával fejleszti a magyar-román határ menti üzleti együttműködést a nyíregyházi és a szatmárnémeti (Satu Mare-i) önkormányzat; a két város helyhatósága a mikro-, kis- és középvállalkozások kapcsolatát erősíti 2013. február végéig.

Tovább olvasom »
kkv, románia

Sikeres volt a magyar-román együttműködés

PP/MTI

Száz magyar és román kis- és középvállalkozás vett részt abban a speciális, a szektor fejlesztését célzó 50 ezer euró összértékű programban, amelyet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Szatmárnémeti Kereskedelmi Ipari és Agrárkamara indított el; a projekt zárókonferenciáját kedden tartották Nyíregyházán.

Tovább olvasom »
arany, bánya, románia, verespatak

Az elnök az aranybánya mellett

klímablog/MTI

Verespatakra látogatott hétfőn Traian Basescu román államfő, aki megerősítette, hogy támogatja a helyszínen tervezett aranybánya megnyitását, de előtte a román államnak újra kell tárgyalnia a beruházóval a bányakoncessziós szerződést.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor