stratégia

diszruptor, innováció, jóslás, jövőkutatás, stratégia, üzleti siker

A jóslás tudománya

Kriston László

Sokáig csak azok a cégek tudtak talpon maradni, amelyek elébe mentek a változásnak. Ma az igazán sikeres cégek maguk is generálják a változást. Az életképes üzletember pedig jövőt latolgató jós és gyakorlati ember egyszerre.

Tovább olvasom »
cél, célkitűzés, folyamatmenedzsment, kkv stratégia, menedzsment, stratégia, tervezés, tudatos tervezés, üzleti stratégia

Gyógyír káoszmegelőzésre

piacesprofit.hu

Még mindig nagyon sok vállalkozás nem készít stratégiai tervet. Álmaik vannak, de terveik hosszabb – 3-5 éves – távra nincsenek, nem hogy konkrét akcióik, a mindennapi feladatok szintjére lebontott elképzeléseikkel. Olyan utat kell építeni, amely az ötleteiktől a megvalósult céljaikig vezeti végig a vállalkozást. Szakértőnk segít!

Tovább olvasom »
irodabérlés, irodapiac, stratégia

Nemcsak a rossz, a jó időkre is készülni kell

piacesprofit.hu

A válság idején a tervezés és optimalizálás kérdése nagyon felértékelődött, de a jó időszakokra is ugyanúgy érdemes előre tervezni: ha egy bérlő az adott irodaházban nem készül fel arra, hogyan tud majd bővülni, akkor lehet, hogy egy másik épületben tud csak új irodát nyitni. Ez pedig elaprózódáshoz, szervezeti és működési problémákhoz is vezethet. Nemcsak a rossz, hanem a jó időkre is fel kell tehát készülni – hívja fel a figyelmet Pál Tamás, az ESTON iroda-bérbeadási divíziójának vezetője.

Tovább olvasom »
kkv, kormány, stratégia

Azt mondják, a kicsiket is szereti a kormány

piacesprofit.hu

A kormány stratégiai partnernek tekinti a hazai kis- és közepes vállalkozásokat (kkv), és rájuk kívánja építeni a foglalkoztatás bővítését és a gazdaság felpörgetését – mondta Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Tovább olvasom »
pénzügyi tervezés, stratégia, szállodaipar

Vakrepülésben a hazai szálláshelyek

piacesprofit.hu

Noha az ingatlanpiaci válság hatására a szállodaiparban is felértékelődött megfelelő üzleti tervek szerepe, a hazai szálláshelyek jelentős hányada továbbra sem él a stratégiailag megalapozott, historikus adatokra, frissített versenytárs- és környezetelemzésre épülő tervezés módszereivel.

Tovább olvasom »
hatékony cégvezetés, marketingterv, stratégia

Marketingterv nélkül bekötött szemmel vezetjük a cégünket

piacesprofit.hu

„Van marketingtervünk, csak nem írtuk le!”, „Nincs állandó marketingköltésünk, így terv sem szükséges”, „Igen, szoktunk marketingezni, mindig kitalálunk valami akciót…” Ismerős mondatok? Szakértőnk, Miklovicz Norbert szerint ezek a leggyakoribb válaszok arra a kérdésre, hogy van-e a cégnek marketingstratégiája. Vajon milyen tervezésre lenne szükségünk ahhoz, hogy sikeres legyen a cégünk? Sorozatunkból megtudhatja, hogy miért fontos a marketingterv és azt is, hogy milyen a jó marketingstratégia.

Tovább olvasom »
energia, kormányprogram, stratégia

Véleményezze Ön is a kormány elképzeléseit!

MTI

Vitára kész állapotban van a Nemzeti Energiastratégia, amelyet nyilvános társadalmi véleményezésre bocsátnak. A következő egy hónapban lehetősége lesz mind az energiagazdaság szereplőinek, illetve a természet- és környezetvédelmi szervezetek delegáltjainak, és mindazok álláspontjának a befogadására, akik fontosnak tartják a stratégia véleményezését – jelentette be Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyért felelős államtitkára pénteken Miskolcon tartott sajtótájékoztatóján.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor