sztrájk

béremelés, minimálbér, munkaerő hiány, munkaerő kiáramlás, munkaerőpiac, sztrájk

Egyre komolyabb a feszültség a munkaerőpiacon

piacesprofit.hu

A főként alacsony bérek okozta elvándorlásból következő munkaerőhiány egyre komolyabb feszültségeket okoz a munkaerőpiacon. Egyre több sztrájkfenyegetés van nem csak a közszférában, hanem még a multinacionális vállalatoknál is. A Policy Agenda elemzése szerint a kormány a mostani Tesco-sztrájk kapcsán inkább az árral úszik, és úgy tesz, mintha nem ő alakítaná, hanem csak elszenvedné a helyzetet.

Tovább olvasom »
állásidő, jogi kisokos, munkabér, munkaidő beosztás, sztrájk

Jár-e a munkabér, ha áll a munka?

piacesprofit.hu

Állásidőnek nevezzük, azt, amikor a munkáltató foglalkoztatási kötelezettségének a működési körében felmerült okból nem tesz eleget. Vagyis a munkavállaló megjelenik a munkahelyén, de munkát nem kap. Jár-e erre az időre a munkabér? A Bán és Karika Ügyvédi Társulás munkatársa, dr. Karika Márton válaszol a leggyakoribb kérdésekre.

Tovább olvasom »
kiskereskedelem, szakemberhiány, sztrájk

Nem csak vasárnap lesz zárva a Tesco?

piacesprofit.hu

Sztrájkkészültségben a Tesco alkalmazottai. A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete elküldte a cégnek a béremelésre vonatkozó javaslatait. Ha két héten belül a bértárgyalások nem vezetnek eredményre, akkor lehetséges, hogy a dolgozók sztrájkolni fognak.

Tovább olvasom »
eu, sztrájk

Sztrájknapra ébredünk szerdán

MTI

Szerdán sztrájknap lesz Európában az EU állam-és kormányfőinek csütörtöki csúcstalálkozója előtt: Athéntól Brüsszelig számos városban rendeznek demonstrációkat, tiltakozó megmozdulásokat, sztrájkokat a szakszervezetek az Európa-szerte napirenden lévő megszorító intézkedések miatt.  

Tovább olvasom »
gazdaságpolitika, mszp, munkavállaló, sztrájk

Az MSZP már “rabszolgaságot” emleget

MTI

Az MSZP szerint a kormány a rabszolgaságot vezeti be Magyarországon, ha elveszi a munkavállalók utolsó jogosítványait és korlátozza a sztrájkjogot. A szocialisták bíznak benne, hogy “a kormány visszavonul az elfogadhatatlan elképzelésétől, és nem akarja a munkavállalók utolsó jogosítványait is elvenni”.

Tovább olvasom »
görögország, nyár, sztrájk

Nem lesz gond már Görögországban tankolni

MTI

Befejeződött Görögországban a fuvarozók sztrájkja – közölte vasárnap késő délután a fuvarozók szakszervezetének elnöke. A hét napig tartó sztrájk súlyos fennakadásokat okozott a görögországi üzemanyag-ellátásban a forgalmas turistaszezon közepén. A kormány katonai járművekkel biztosította az üzemanyag-ellátás egy részét.

Tovább olvasom »
felmérés, kampány, sztrájk, választás2010

Kit érdekel a kampány, ha BKV-sztrájk van?

piac-profit.hu

Január első felében a BKV-val kapcsolatos ügyek bizonyultak a legfőbb témának a közbeszédben. A pártokhoz közvetlenül kapcsolódó ügyek aránya ismét minimálisra csökkent, mindössze a válaszok 1 százaléka sorolható a választási kampány megkezdése, illetve a pártpolitikai viták kategóriájába – derül ki a Forsense 1000 fős közvélemény-kutatásából.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor