tilalom

autó, autóteszt, botrány, dízel, emisszió, gépjármű, kibocsátás, kitiltás, németország, tilalom, volkswagen

Elterjedhet a világban a dízelautók kitiltása a nagyvárosokból

Kriston László

Az elektromos autók kerülhetnek ki győztesek a dízelautóbotrányból. Amióta a
Volkswagen 2015 szeptemberében beismerte, hogy csalt a kibocsátási teszteken, hirtelen megnőtt a társadalmi tudatosság a dízelautók nitrogénoxid-emissziója körül, ami légúti megbetegedéseket okozhat. Több világvárosban is terveznek a münchenihez és a stuttgartihoz hasonló tilalmat.

Tovább olvasom »
Angela Merkel, autógyártás, autóipar, botrány, dízel, emisszó, greenpeace, kibocsátás, kompromisszum, környezetvédelem, légszennyezés, németország, tilalom, tiltás, üvegházgázemisszió, város, volkswagen

Benyalt a dízelautógyártóknak a német kormány: nem követel drága módosításokat

Kriston László

Berlinben döntöttek: elég, ha szoftverfrissítésekkel javítják az üzemanyaghatékonyságot és csökkentik az emissziót a német autógyárak. Merkel kormánya azért nem ment neki az autóiparnak, mert az ország ipari tevékenységének 20 %-át adja. A zöldek mérgesek. A dízelautók városi kitiltásáért fognak pereskedni.

Tovább olvasom »
átvilágítás, audit, ázsia, beszállító, bojkott, bűntény, bűntett, élelmiszeripar, emberi jogok, emberi jogok megsértése, etikátlan, eu, európai unió, gyilkosság, hal, halál, halász, jogsértés, kényszermunka, kereset, lidl, marks and spencer, nestle, per, rabszolgaság, tesco, thaiföld, tilalom

Bűnös praktikák a halrudacskák mögött

KlimaBlogger

A globális halászati és tengeri élelmiszergyártó szektor bűzlik az emberi jogok sorozatos megsértésétől. Gyilkosságok, rabszolgamunka, erőszakos fogvatartás, embercsempészés, testi sértés – se vége, se hossza a jogsértő incidenseknek. A neves áruházláncok még mindig nem tisztították meg az ilyen praktikákkal élő ázsiai beszállítóktól az ellátási láncukat.

Tovább olvasom »
dohányipar, dohányzás, egészség, fogyasztóvédelmi tájékoztatás, kemikália, környezeti ártalom, környezetszennyezés, ökolábnyom, ökológiai lábnyom, szponzoráció, tilalom, vegyszer, who

Pusztítja a természetet a dohányipar

Kriston László

Nagy a vízlábnyomuk a dohányipari világcégeknek, hatalmas erdőterületeket irtanak ki és irdatlanul sok vegyi anyagot használnak a termesztéshez, amik a gazdák szervezetének is rendkívül ártalmasak, nemcsak a természeti környezetnek. Mindezek ellenére a dohányipari multik még mindig nem részletezik eléggé a környezeti hatásukra vonatkozó adatokat. A WHO kötelezővé tenné az adatközlést.

Tovább olvasom »
agrár, gmo, mezőgazdaság, tilalom

A Monstantóval egyezkedik a kormány

klímablog/MTI

Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár hivatalában fogadta a mezőgazdasági termékekkel foglalkozó amerikai cég magyar leányvállalatának, a Monsanto Hungária Kft.-nek képviselőit, hogy megbeszéljék a genetikailag módosított mezőgazdasági termékekkel kapcsolatos jogsértő anomáliákat.  Azt azonban a hatóságok nem vizsgálják -az unión belüli szabad áruáramlás miatt-, honnan került az országba GMO-vetőmag.

Tovább olvasom »
eu, gmo, jog, mezőgazdaság, tilalom

Eltűnnek a génmódosított élelmiszerek a polcokról?

Sajtóközlemény

Az Európai Parlament tegnapi szavazásán támogatta azt az EU-s jogszabály-tervezetet, ami a tagországoknak új jogi lehetőséget biztosít a génmódosított növények termesztésének tiltására. A nemzeti tilalmak jogalapját megváltoztatták kereskedelmiről környezetire, mely változtatás által a környezetvédelmi okokból meghozott nemzeti tilalmak bírósági megtámadásuk esetén sokkal jobban védhetőek.

Tovább olvasom »
eu, mezőgazdaság, tilalom, vegyipar

Nem vonja ki a piacról a rákkeltő növényvédő szert az EU

Sajtóközlemény

Az   Európai   Bizottság   elhalasztotta  a  glifozát  nevű, világszerte kereskedelmi forgalomban lévő gyomirtó szer újraértékelését. Így harminckilencféle növényvédő szer nyert három évet, amely alatt korlátozás nélkül lehet használni őket. Tette ezt az EB több környezet- és fogyasztóvédelmi szervezet tiltakozása ellenére, melyek új tudományos eredmények fényében kérték e szerek emberi egészségre gyakorolt hatásának újraértékelését.

Tovább olvasom »
egészség, kemikália, tilalom, usa, vegyipar

Rákot okozhat: hormonként viselkedik a műanyag a testben?

Kriston László

A Bisphenol A, ismertebb nevén a BPA olyan anyag, amivel mindenki érintkezésbe kerül: a műanyag egyik alkotóeleme. Benne van az ételhordóban, a műanyag-tányérban, az ásványvizes palackban, és milliónyi más csomagolóanyagban. Közel tíz éve kutatják ezt a komponenst, több száz tanulmány készült róla, és egyes tudósok esküdnek rá: használata káros az egészségre. Újabban a washingtoni kormány is megfinanszírozott több ilyen vizsgálatot, hogy eldöntse, rendeletileg kell-e korlátozni a BPA használatát?

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor