uniós szabályozás

LEI-kód, promóció, uniós szabályozás

Önnek már van LEI kódja? Igényelje a GS1 Magyarországtól!

Promóció

2018 január 3-tól a pénzpiac szereplőinek az értékpapír-tranzakciók vagy derivatív ügyletek során kötelező a LEI kód, vagyis a Globális jogalany-azonosító (Legal Entity Identifier) használata. Mindenkinek kötelezően rendelkeznie kell ilyen azonosítóval, ha pénzügyi ügyletet végez, vagy annak szereplője. Érvényes ez a vállalkozásokra és az egyéb szervezetekre, a különféle társaságokra, az egyesületekre és az alapítványokra, illetve az önkormányzatokra is.

Tovább olvasom »
brexit, uniós szabályozás

Brexit: úgy lépnének ki a britek, hogy tulajdonképpen maradnának

PP/MTI

Teljes körű hozzáférést kellene biztosítania az Európai Uniónak a belső piachoz a közösségből távozó Nagy-Britanniának az uniós tagság megszüntetése (Brexit) és az új viszonyrendszer kialakítása közötti átmeneti időre – vetette fel a Brexit-tárgyalásokért felelős brit miniszter és a pénzügyi tárca vezetője egy közös írásban, amelyet a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német lap közölt a szerdai számában.

Tovább olvasom »
biztosítás, fogyasztóvédelem, uniós szabályozás

Új terméktájékoztató a biztosítóknál

piacesprofit.hu

Januártól az EU rendeletének életbe lépése a hazai társaságokat is arra kötelezi, hogy minden, befektetési elemet tartalmazó biztosításhoz egy új információs anyagot tegyenek elérhetővé a potenciális ügyfelek részére. Az alig három oldalas, úgynevezett Kiemelt Információkat tartalmazó Dokumentumba (KID) jelentős mennyiségű adatot kellett belesűríteni. Ezeknek a helyes értelmezése a pénzügyekben járatosabbaknak is komoly kihívást jelenthet, és számos félreértésre adhat okot – figyelmeztet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Tovább olvasom »
globális felmelegedés, klímaváltozás, megújuló energia, uniós szabályozás

Megújuló energia: ez így nem lesz jó

piacesprofit.hu

Európa 2030-ra energiájának 27 százalékát megújuló energiaforrásokból fogja előállítani – legalábbis a korábban tett klímavállalás ezt tartalmazza. A kontinens azonban nem fogja elérni ezt a célt, hacsak nem vezet be olyan intelligens szabályozást, amely támogatja az ágazatban szereplők innovációs és befektetési hajlandóságát.

Tovább olvasom »
európai bíróság, uber, uniós szabályozás

Döntött a bíróság Uber-ügyben

piacesprofit.hu

Az Uber által nyújtott, nem hivatásos sofőrökkel összekapcsoló szolgáltatás a közlekedés terén nyújtott szolgáltatások körébe tartozik. A tagállamok következésképpen szabályozhatják e szolgáltatás nyújtásának feltételeit – döntött az Európai Bíróság.

Tovább olvasom »
glifozát, mezőgazdaság, uniós szabályozás

Még öt év a rákkeltő gyomirtónak

piacesprofit.hu

Az Európai Unió tagállamainak minősített többsége ma megszavazta a rákkeltéssel gyanúsított és környezetszennyező glifozát gyomirtó szer 5 éves uniós újraengedélyezését, korlátozások nélkül. A magyar kormány ezúttal is az engedélyhosszabbítás támogatói között volt.

Tovább olvasom »
európai bíróság, környezetvédelem, uniós szabályozás

Brüsszel közbelépése menti meg az utolsó európai őserdőt

PP/MTI

Elrendelte a bialowiezai erdőben folyó fakivágások azonnali leállítását hétfőn este az Európai Bíróság, hangsúlyozva, hogy amennyiben Lengyelország nem tesz eleget a kiadott végzésben foglaltaknak, akkor minden egyes nap után legalább 100 ezer euró (mintegy 31 millió forint) pénzbírságot fognak kiszabni.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor