zöld városok

környezetvédelem, szmog, zöld városok

A Budapestiek a fákkal vannak?

piacesprofit.hu

A budapestiek 81 százaléka támogatná a Városliget megújítását, de új épületeket, múzeumokat nem építene a parkba, azaz megőrizné a Városliget eredeti közpark jellegét – derül ki egy frissen publikált felmérésből.

Tovább olvasom »
fenntartható fejlődés, turizmus, zöld városok

Virágban Kőbánya veri a budai kerületeket

piacesprofit.hu

A Magyar Turizmus Zrt. által szervezett nagyszabású hazai megmérettetés, a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny keretében 209 települést zsűriztek idén nyáron a kertészeti és turisztikai szakemberek. Az idei év díjait október 21-én délelőtt a Pesti Vigadóban osztották ki. A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. közös fődíját 50 ezer fő alatti lakosú város kategóriában Mosonmagyaróvárnak, 2 ezer fő feletti lakosú falu kategóriában Dunakilitinek ítélték oda, ami egyben feljogosítja a két települést Magyarország képviseletére a 2016. évi európai versenyen. A verseny első helyezettje 50 ezer fő feletti város kategóriában Zalaegerszeg, illetve 2 ezer fő alatti lakosú falu kategóriában Hercegkút. A budapesti kerületek kategóriájában a fődíjat a X. kerület, Kőbánya nyerte el.

Tovább olvasom »
fenntartható fejlődés, klímavédelem, zöld városok

Napelemes „szuperfák” Szingapúrban

piacesprofit.hu

A Gardens by the Bay „szuperfái” az üvegházhatás csökkentését szolgálják a fenntartható fejlődés jegyében megalkotott látványos ökoparkban. A Mariana kikötő mellett található Gardens by the Bay egy 101 hektáron elterülő ökopark Szingapúrban, melyet tengertől visszahódított területen építettek fel. A parkot a fenntartható fejlődés jegyében alakították ki és ökoturisztikai látványosságnak szánták – írja az Impress Magazin.

Tovább olvasom »
emisszió, fenntartható fejlődés, zöld városok

Kerékpárút a város felett?

piacesprofit.hu

A város feletti biciklis hálózat megépítését 2020-ra tervezik az ötlet megálmodói, a Foster&Partners építészei. A tervezők célja, hogy teljesen átalakítsák a londoni kerékpározást, egy „magaslati” biciklis hálózat kiépítésével.

Tovább olvasom »
élhető város, eu, környezetbarát közlekedés, zöld városok

Hódít Európában az e-bicikli

klímablog

Hat-hét éve kezdtek elterjedni az elektromos biciklik, idén a BMW is piacra saját modelljét. A lábkímélő járműalkalmatosság azonban nem olcsó termék. Nyugat-Európában átlagosan 645 ezer forintnak megfelelő összegbe kerül.

Tovább olvasom »
fenntartható fejlődés, városi kertészek, zöld városok

Legyen kiskert a balkonládában

piacesprofit.hu

A városokban sok olyan családos és egyedülálló ember él, akinek van kiskertje vagy házi kiskert kialakítására alkalmas területe. Az AGRO.bio Hungary Kft., az AGRYA és partnereik által indított Városi Kertészek program keretében a résztvevők megismerik, hogyan lehet vegyszermentesen, a termőföldet megújítva, egészséges körülmények között termeszteni zöldségeket a kiskertben, másrészről a program megoldást nyújthat azoknak is, akik régóta szeretnének kiskertet kialakítani, de nem tudják, hogyan vágjanak bele.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor