Olcsó, de nem fapados az internet-alapcsomag

2017. augusztus 22. kedd - 14:27 / Nagy Mariann
  •    

Több nagy magyarországi szolgáltató után az Invitelnél is elérhető lesz Digitális Jólét Alapcsomag. Ezzel az Invitel az eddigi legolcsóbbnál is olcsóbb szolgáltatást kínál azoknak, akiknek eddig anyagi helyzetük miatt nem volt lehetőségük az internet elérésére. A csomag bevezetésével még többen csatlakozhatnak a digitális világhoz.

A Digitális Jólét Alapcsomag az Invitelnél azonos tartalommal elérhető internetcsomagnál 20 százalékkal kerül kevesebbe, a 15 százalékos minimumhatár helyett. Deutsch Tamás, a programért miniszterelnöki biztos elmondta: a kormány intézkedéseivel arra törekszik, hogy a nehéz anyagi helyzetben lévők előtt is megnyíljon a lehetőség az internet használatára. A Digitális Jólét Alapcsomaggal, a jövő évi jelentős áfa-csökkentéssel és az ország minden településén kiépülő ingyenes wifi-szolgáltatással szeretnék elérni, hogy egyetlen lehetséges előfizetőt sem zárjanak ki az internet világából. További segítség, hogy a szolgáltatás a lehetséges 45 napos határidő előtt, azonnal megjelenik minden távközlési cég kínálatában.

Deutsch Tamás kormánybiztos, Kép: pp

Deutsch Tamás kormánybiztos, Kép: pp

A Digitális Jólét Alapcsomagra azok lesznek jogosultak, akiknek a nevén az elmúlt egy évben nem volt mobil internet előfizetés, illetve vezetékes szolgáltatásnál akinek a nevén vagy lakcímén nem volt ilyen hozzáférés.

Az Invitel Csoport vezérigazgatója, David Blunck fontosnak tartotta kiemelni, hogy a kedvező díjú csomag egyúttal jó minőséget is jelent. Szó sincs „fapados” szolgáltatásról, a kínált csomag széles sávú, gyors internet-elérést tesz lehetővé. A cég az elmúlt négy évben szolgáltatási területén megduplázta a gyors internettel ellátott otthonok számát. Az Invitel emellett A Szupergyors Internet Program keretében több vidéki településen fejlesztette szolgáltatását. A következő egy évben közel kétszázezer háztartás számára teszik elérhetővé a nagy sávszélességű internetszolgáltatást. A fejlesztés költségének egy része európai uniós és kormányzati támogatásból, másik része pedig saját erőforrásból valósul meg.

Digitalizációban már majdnem utolértük a Nyugatot
A kelet-közép-európai államokban az internet-hozzáférés és a szélessávú mobilinternet használata közel azonos az EU15-országokéval. A régió digitális infrastruktúrája jól fejlett, ám a digitális közszolgáltatások alacsony szintje gátolja a haladást. A kelet-közép-európai régió országai szinte behozták lemaradásukat Nyugat-Európával szemben a digitalizációban, a hátrányuk már csak néhány évben mérhető – állapítja meg az Erste Csoport legfrissebb elemzésében. A régió államainak fejenkénti GDP átlaga a nyolcvanas évek közepén Nyugat-Európában mért szinten áll, és a bőséges tőkét igénylő területek (például az úthálózat) felzárkózása jóval hosszadalmasabb. A térség államai ugyanakkor viszonylag fejlett digitális infrastruktúrájukra tudnának építeni, ha javítanának a digitális közszolgáltatások (eKormányzat) jelenleg még alacsony szintjén. Ennek nyomán ugyanis erősödne az átláthatóság és csökkenne a korrupció, emellett a közszolgáltatások színvonala és elérhetősége is javulna.
Info & tech
Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor