Támad a Windows10!

2016. február 15. hétfő - 20:05 / piacesprofit.hu
  •    

Hónapok óta kínálgatja magát minden Windows operációs rendszert futtató gépen az ingyenes lehetőség, hogy a 10-es verzióra váltson a felhasználó. Most viszont már nem dönthetünk szabadon, a rendszer automatikusan frissíteni fog! Szakértőnk segít, mit tegyünk, ha elkerülnénk ezt.

hálózatba kapcsolt it eszközök

A hálózatokon lehet gond
Kép: Flickr/perspecsys

A legelterjedtebb operációs rendszer még most is a Microsoft Windows. Statisztikák szerint a 7-es és 8.1-es verziót használják a legtöbben. Nem lesz ez sokáig így! Ennek megvalósulásához elég agresszív stratégiát választott a Microsoft . A cégóriás már tavaly is célzott rá, hogy teljes gőzzel tolják majd a Windows 10 operációs rendszert, a céljuk, hogy minden gépre feltelepüljön.

A frissítéseket kezelő Windows Update rendszerét úgy konfigurálták, hogy az ajánlott automatikus frissítések közé becsempészték a komplett Windows 10-et. Használat közben az alapértelmezésben bekapcsolt update funkció hatására a háttérben szépen letöltődik a komplett telepítőanyag – mondja Virág Levente, az Online Office Kft. gazdasági vezetője.

Ez annyit jelent, hogy a Windows -t futtató gépeken az operációs rendszer frissítése automatikusan megkezdődik. A Windows 7-et és 8-at használóknak tehát érdemes kikapcsolniuk az automatikus frissítést a Windows Update-ben, hogy megelőzzék a telepítő letöltését.

Tapasztalataink szerint akadhatnak a felhasználóknak olyan alkalmazásaik, nyomtatóik, szkennerük, amelyek nem megfelelően működnek vagy egyáltalán nem futnak Windows 10-es környezetben, ezért csapatunk NEM javasolja a frissítést – hangsúlyozza a szakértő.

Info & tech
Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor