Az intelligens fogkefe nyert Londonban

2017. november 13. hétfő - 12:06 / piacesprofit.hu
  •    

Negyedik alkalommal szervezték meg a Londonban élő magyar fiatalok számára a Startup Campus London vállalkozásösztönző programot. A képzés zárásaként, a startup ötlettel rendelkező fiatalok, szakmai zsűri előtt mutatták be innovatív projektjeiket .

Az európai startupok fővárosában 2017. november 9-én az Enterprise Hungary az Új Nemzedék Központ szakmai együttműködésében rendezte meg a Startup Campus London Demo Day eseményt, melyen a négy alkalmas képzés zárásaként a 3 legjobb innovatív vállalkozói csapat mutatta be ötletét a szakmai zsűrinek.

 Startup Campus London

Startup Campus London

Az őszi képzésre 20 csapat, összesen 25 fő magyar fiatal jelentkezett. A legtöbb fiatal a szakmai és üzleti tudás elsajátítása miatt érkezett a programba, de sokan a kapcsolatépítést és a tanulást nevezeték meg fő motivációjuknak.

„Szeptemberben érkeztem Londonba zenét tanulni a Goldsmiths University-n. A Startup Campusra azért jelentkeztem, mert egy zenei szolgáltatást fogok elindítani a közeljövőben, ennek az üzleti oldalát szerettem volna jobban megismerni.. A workshopok nagyon hasznosnak bizonyultak, rengeteg információt, új látásmódot kaptunk, és gyakorlatban teszteltük ezeket. A csoport összetétele is sokszínű, különböző háttérrel rendelkezünk, így egymástól is sokat tudtunk tanulni, miközben építjük a világmegváltó ötleteinket.” – mondta el Szklenár Ádám, a Startup Campus London program egyik résztvevője.

A rendezvényen három hazai startup vállalkozás is bemutatkozott. A szakmai zsűri döntése alapján a győztes, az intelligens fogkefe fejlesztésével foglalkozó CareOnix Nirbrush szabadalma lett, mely képes diagnosztizálni a korai stádiumú fogszuvasodást.

Kínába is eljutnak a magyar startupok
Novemberben rendezik Kína egyik legnagyobb startup eseményét a HI-TECH Fairt, Shenzhenben. A több napos rendezvénysorozat részeként az Enterprise Hungary az Innotrade programmal, a CBC Hungary-vel, a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelővel és a kínai Invest Shenzhennel együttműködésben startup versenyt szervez, ahol közép-kelet-európai startupok mutatkozhatnak be befektetők előtt.

„Negyedik alkalommal rendeztük meg a Startup Campus London programsorozatot, melynek három célja van; megtalálni a tehetséges magyar fiatalokat, akik innovatív ötlettel rendelkeznek, közösséget építeni Londonban, valamint elősegíteni a megalakult cégek forráshoz jutását és nemzetközi piacra lépését. Büszkék vagyunk rá, hogy idén ősszel két korábbi csapatunk ArtSmart Contemporary és a Kinesis is sikeresen vont be tőkét összesen 150.000 euró értékben” – mondta el Kovács Zsolt, a programot kezdeményező Enterprise Hungary ügyvezetője.

A program 2018-ban is folytatódik. A szervezők célja 2020-ig, egy 1000 fős kint élő vállalkozói attitűddel rendelkező fiatalokból álló szakmai közösség kialakítása, 10 új startup vállalkozás létrejöttének támogatása, melyek minimum 200 millió forint kockázati tőkét vonnak be.

 

 

Piac & marketing
Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor