Magyar rákkutató kozmetikai sikere

2009. május 21. csütörtök - 21:49 / Sajtóközlemény
  •    

A nemzetközi kozmetikai ipart is lenyűgözte a HYD Kft. deutérium-megvonáson alapuló szabadalmaztatott eljárása. A kozmetikai iparban is érdekelt japán Anzai Kantetsu Co., az ígéretes eredményeket látva megvásárolta a speciális vizet tartalmazó kozmetikai termékek licencét.

A HYD Kft. a licence értékesítéséből származó bevételeket a daganatellenes gyógyszerfejlesztés továbbvitelére kívánja fordítani.

A deutérium-megvonás kozmetikai, bőrgyógyászati alkalmazásának ötlete már a kilencvenes években felvetődött. A terápia alkalmazása során számos esetben tapasztalták, hogy a csökkentett deutérium-tartalmú víz fogyasztása kedvezően hat bizonyos bőrelváltozásokra. A vizsgálatok során több beteg számolt be vírusos szemölcsök "eltűnéséről", illetve pigmentfoltok halványulásáról.

A csökkentett deutérium-tartalmú víz bőrelváltozásokra gyakorolt kedvező hatását a HYD Kft. szakemberei azzal magyarázzák, hogy a deutérium-koncentráció csökkentése nem csak a daganatos, hanem más, rosszul működő, „hibás" sejtek esetében is eredményes lehet. A nemzetközi előírásoknak megfelelő, műszeres dermatológiai vizsgálatok eredményei alapján a kutatók megállapították: a csökkentett deutérium-víz tartalmú alapkrémek használatával a bőrnek mintegy 10 százalékkal javult a vízmegtartó képessége, a bőrfelszín közel 30 százalékkal lett simább, a ráncok mélysége pedig 15 százalékkal csökkent. Ezzel szemben a hagyományos víztartalmú alapkrémek esetében a bőrszerkezet javulása az 5 százalékot sem érte el.

A HYD Kft. ügyvezető igazgatója, Somlyai Gábor, Ph.D. elmondta: "Kísérleti körülmények között már korábban bizonyították, hogy a magas deutérium-szint növeli a genetikai hibák számát. Megfordítva: a deutérium-koncentráció csökkentése a szervezetben csökkentheti a genetikai hibák számát, ami hosszú távon segítheti a fiatalság megőrzését. A mostani eredmények – tette hozzá a kutató – arra engednek következtetni, hogy a deutérium-megvonáson alapuló eljárás az elkövetkező években nemcsak a rákkutatásban, hanem anti-aging területén is kitüntetett szerepet kaphat".

 

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor