Elhúz a jövőnk?

2012. szeptember 19. szerda - 07:30 / PP
  •    

Megújult a Piac & Profit. A szeptemberi szám új rovatokkal és fiatalos külsővel jelentkezik. A lap – számos más érdekesség mellett – a következő témákkal foglalkozik:

Címlapon: Elhúz a jövő

Már nem csak suttogják, a számok is mutatják, hogy egyre több fiatal próbál szerencsét külföldön a jobb élet reményében. Vannak, akik kitelepítik cégüket, és akadnak, akik eleve külföldön hoznak létre vállalkozást. 12 pontban elmondjuk, hogy miért menjünk és miért maradjunk.

Csokibiznisz: két út, két siker

A ChocoMe és a Terfézia története bizonysága annak, hogy a bizniszvilágban nincs „egyedüli jó megoldás” még azonos üzletágban sem, de vannak aranyszabályok. Bemutatunk két vállalkozót, akik más-más úton igyekezek sikerre vinni cégüket.

Van, hogy jobb kicsiben gondolkodni

A közösségek által támogatott mezőgazdasági termelés mindenkinek jó: a fogyasztó megbízható, friss termékeket kap, a gazdák pedig megélnek a földjükből. Az Európában már évek óta hódító modellre már van hazai példa is.

Hogyan: tippek cégvezetőknek

Új formában adózási, vállalatirányítási, ügyvezetési tanácsokat találnak a cégvezetők. Többek között megtudhatják, hogy mikor jó egy jelszó, hogyan kerülhető el az iparűzési adóra kivetett késedelmi pótlék, és azt is, hogy hogyan szerezhetnek még több ügyfelet.

Pénzszerzés: kisvállalati hitelek

Eredményesen működő, kivitelezhető tervekkel rendelkező vállalkozás finanszírozására van elérhető banki forrás. A legnagyobb hazai hitelintézetek nyitottak a mikro- és kisvállalatok hitelezésére is, a feltételeket pedig folyamatosan közelítik a gazdálkodói kör igényeihez. A hitel ára azonban egyelőre szinte megfizethetetlen.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor