Promóció

Jó logisztika kell a sikerhez

2017. december 04. hétfő - 16:30 / Promóció
  •    

Vannak, akik hatalmas csarnokokra, hosszú polcokra és rengeteg raklapon lévő árura gondolnak, másoknak pedig a szállítmányozás jut eszébe, ha logisztikáról beszélünk. Mindkettő igaz. Azóta próbálják pontosan definiálni a kifejezést, amióta háborúk dúlnak a Földön. A háborúkban a hadseregek lőszerrel és élelmiszerrel való ellátása volt a logisztika szerepe, és aki ezt az utánpótlást jól meg tudta szervezni, jó eséllyel megnyerte a háborút – mondja Rácz Péter, a Complexpress Logisztika Kft. ügyvezetője és alapítója.

Ennek az iparágnak egy szelete a csomagszállítás, de ennél sokkal komplexebb szolgáltatást nyújt a tizenegy éve, Rácz Péter és társa által alapított cég: a világ összes országába történő csomagszállítási, futárpostai,  és csomagküldési tevékenységet, valamint az azokhoz kapcsolódó értéknövelő logisztikai szolgáltatásokat nyújtanak partnereiknek. – Egyszer megkeresett minket egy kereskedő azzal, hogy neki tizennégyezer címkére lenne szüksége, amit fel is kéne tenni a csomagjaira. Valószínűleg már sok helyen nemet mondtak a kérésére, ami annyira nem meglepő, ez valóban nem a világ biznisze. Én azonban úgy gondolom, hogy megéri tényleg kiszolgálni a vevőt, mert a jó hír kedvez az üzletnek, az évvégi hálás szavak pedig morális visszajelzést adnak és a benti hangulatnak is jót tesznek – magyarázza Rácz Péter, akit sokan hívnak az ünnepek közeledtével, hogy köszönetet mondjanak neki munkája vagy éppen jótanácsai miatt. A Complexpress ügyvezetője ugyanis, igény esetén segít átvilágítani a kereskedők szállítási rendszerét és lehetőség szerint megreformálni azt, ezzel is jelentősen csökkentve a megrendelők kiadásait.

A logisztikai vállalkozás a távirányítású technológiának (RCL – Remote Control Logistics) köszönhetően a világ bármely pontján fel tud venni árut raklapos mennyiségben is, majd azt beszállítani bármelyik országba, ahol aztán raktároznak, készletnyilvántartást vezetnek, komissióznak, vásárlói számlákat nyomtatnak, címkéznek, csomagolóanyagot biztosítanak, illetve igény esetén méretre szabott dobozokat gyártatnak az áruhoz, melyet végül kiszállítanak a megadott címre. A visszárut is egyedülállóan kezelik: a kiszállítás kudarcba fulladása esetén az áru egyből a Complexpress raktárjába kerül vissza, így annak újraértékesítése azonnal megkezdődhet, ezzel időt és pénzt spórolva a kereskedőnek.  – Az apró, külön is igénybe vehető szolgáltatások épp úgy fontosak, mint az innováció és a technológiai fejlődés. Ezektől az apróságoktól lesz teljes az ügyfélélmény és komplex a szolgáltatás – állítja Rácz Péter, majd kiemeli, hogy az utánvét másnak a pénze, ezért exkluzív garanciát vállal a határidőkre, és ha a megbeszélt időpontig nem teljesítené az utalást, akkor a mindenkor aktuális törvény által előírt késedelmi kamat négyszeresét fizeti ki.

A logisztikai vállalkozás tizenegy év alatt eljutott odáig, hogy ma már ők segítenek más cégeknek versenyben maradni és fejlődni. A Complexpress által alapított Az Év Webshopja díjat idén adták át először. A díj célja, hogy olyan cégek is esélyesek legyenek egy ilyen cím elnyerésére és a piacon való boldogulásban, amelyek még nem rendelkeznek sok éves múlttal, felépített branddel és nagy tőkével, de tudásukat és lelküket belerakva tényleg jó szolgáltatást nyújtanak. – Hiszek abban, hogy a verseny mindig előre mozdítja a versenyben lévő ágazatot. Remélem, Az Év Webshopja díj hozzájárul az iparág fejlődéséhez – zárja gondolatait Rácz Péter.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor