Július 30-ig várja az MVH a mezőgazdasági biztosítási szerződéseket!

2012. július 20. péntek - 12:43 / piac-profit.hu
  •    

Július 30-ig kell megküldeniük a biztosítási szerződés másolatát a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) azoknak a gazdálkodóknak, akik az egységes kérelemben igényelték a mezőgazdasági biztosítási díjtámogatást.

Fontos tudnivaló, hogy a szerződés nemcsak a kötvényt jelenti, hanem amellett további dokumentumok (ajánlat, adatközlő, nyilatkozat, területazonosító, általános és különös szerződési feltételek) beküldése is szükséges, a székhely/lakóhely szerint illetékes MVH megyei kirendeltségre – írta honlapján a Magyar Agrárkamara.

Integrátori szerződések esetén postázni kell a biztosított és a szerződő fél (integrátor) között létrejött meghatalmazást, a szerződéssel egyidejűleg, egy borítékban! Amennyiben az egységes kérelemben bejelölésre került a biztosítási díjtámogatás igénylése, azonban a szerződés megkötése mégsem történt meg, a támogatás igénylés visszavonása szükséges, melyet szintén legkésőbb 2012. július 30-ig lehet megtenni.

További információkat az MVH holnapján található 67/2012. (V.08.) MVH közlemény tartalmaz.

Augusztus végéig még kérhető hitel fagykárra

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) 2-2 hónappal meghosszabbítja a 2011. májusi fagykárokra igénybe vehető hitelkérelmek benyújtási és elbírálási határidejét. A tavaly májusban fagykárt szenvedett mezőgazdasági termelők így 2012. augusztus 31-ig nyújthatják be hitelkérelmeiket a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által megjelölt hitelintézetekhez.

A VM 100%-ban kamat- és költségtámogatott fagykárhitelre 8 milliárd forintos keretösszegű kedvezményes hitelt biztosít az MFB közreműködésével a tavaly fagykárt szenvedett gazdálkodók megsegítésére. A tárca azokat a károsult gazdákat is szeretné segíteni, akik felismerve az öngondoskodás jelentőségét, most kötnek mezőgazdasági biztosítási szerződést. Akinek nincs biztosítási szerződése, az is igényelhet hitelt, de csak az egyébként járó támogatás felére lesz jogosult az uniós szabály alapján

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor