Piac & Profit konferenciák Konferenciaközpont
Konferencia év kiválasztása:

Adó, cafeteria, társasági jog 2015

Több adó, több adminisztráció

időpont:2015. január 15.

helyszín:Budapest, BCM Nagykereskedelmi Központ Konferenciaterem (XV. ker. Szentmihályi út 171. III. emelet)

Áttekintés kkv-vezetők számára a 2015-ben megváltozott adózásról, szabályozási, adminisztrációs kötelezettségekről. Döntést segítő konzultáció.

Ez az év is adó- és szabályozóváltozásokkal kezdődik. Sok újdonsággal kell a cégvezetőnek azonnal tisztában lennie, beépítenie a szervezet pénzügyi és gazdálkodási rendszerébe, valamint üzleti döntéseibe.

Három nagy témában kimerítő tájékoztatás és személyes konzultáció a legjobb adó és jogi szakértőktől.

Piacbővítés exporttal

A hazai kkv-k exportlehetőségei Európában és a távoli piacokon

időpont:2015. január 22.

helyszín:Budapest, BKIK Székház, 1. ker. Krisztina körút 99.

Az új külügyi és külgazdasági kormányzat nagy hangsúlyt fektet a hazai kkv-k exporttevékenységének bővítésére, finanszírozására. Ennek érdekében exportösztönzési és tanácsadási segítséggel, valamint helyi kereskedelmi  szolgáltatásokkal ösztönzi a kkv-kat a piacnyitásra, a kinti piacokon megjelenésre. Európa a legfontosabb exportirány, ám a távoli piacok még messze nincsenek felfedezve, s ott jelentős esélyei vannak a hazai kkv-k-nak termékeik, speciális szolgáltatásaik eladására. A külpiaci megjelenés megkönnyítésére jelentős intézményi és üzleti segítség van itthon és a célországokban is.

Hová menjünk, kitől kapunk segítséget, milyen finanszírozási és tanácsadási segítségek léteznek, s hol, milyen keresletre számíthatunk?

Az új exportsegítő infrastruktúráról, az egyes intézmények kompetenciájáról, a célországok piaci környezetéről, az exportfinanszírozásról, a kereskedőházak szolgáltatásairól és az üzleti gyakorlatról kompetens, szakértő előadók nyújtanak konzultációval egybekötött tájékoztatást.

Énmárka-, cégmárkaépítés

A cég értékét növelő és eredményt hozó marketing

időpont:2015. január 29.

helyszín:Budapest, BKIK Székház (Krisztina körút 99.)

Egy vezető számára elengedhetetlenül szükséges, hogy önmaga, személyében is „marketingeszköze” legyen a cégének. Mik azok a marketing eszközök, amelyek révén a vezető (vagy akár a cégből bárki más) személyében pozitívan hatni tud az eladásra és a cég hírnevének, ismertségének, hitelességének erősítésére? Hát még a sikeres cégmárkaépítés, amely az előző előnyökön kívül mágnesként vonzza az értékes munkaerőt, akik erősebb kötődést éreznek az ilyen munkahely iránt.  Az erős cégmárkával rendelkező cégekhez sokkal hűségesebbek a vásárlók is. Rengeteg márka-, szakmai, presztízs-, munkahely-minősítő, tisztességes üzleti magatartást elismerő, minőségi termék- stb. díj létezik, s elszaporodásuk jelzi, hosszú távon sokat hoznak a konyhára.

Szakértőink, az üzleti életben gyakorlatot szerzett szakemberek bevezetnek bennünket az énmárka-, cégmárkaépítés trendjeibe, gyakorlatába és megmutatják a sikeres mintákat.

Befektető- és startupkereső

A tőkebevonás leghatékonyabb módszerei

időpont:2015. február 05.

helyszín:Budapest, BKIK Székház (Krisztina körút 99.)

Érdemes a vállalat új innovációira külön startup-vállalkozást indítani, mert befektetővonzó. A befektetők egyre szívesebben fordulnak a startupok felé, a startupok pedig nélkülük nem boldogulnak. Miért kedveli a tőke az új, innovatív, akár a világgazdaság színpadán is sikerekkel kecsegtető startup vállalkozásokat? Magyarországon az utóbbi két évben (lehet, hogy a Jeremie programoknak köszönhetően) a kockázati tőkebefektetők érdeklődése erősen a startupok felé irányult. A stratégiai befektetők érdeklődése is megváltozott.  És ha nem vagyunk startupok? Számíthatunk-e  a befektetők figyelmére, s azt mivel érhetjük el? Hogyan tegyük startuppá a cégünkben keletkező innovációs tartalmazó fejlesztéseket?

Befektetők, startupok, finanszírozással foglalkozók, sikersztorik főszereplői osztják meg tudásukat, tapasztalataikat a konferencia résztvevőivel.

Webáruházi trendek 2015

A vasárnapi zárva tartás hatása a webáruházakra

időpont:2015. február 19.

helyszín:Budapest, BCM Nagykereskedelmi Központ Konferenciaterem (XV. ker. Szentmihályi út 171. III. emelet)

A 2015-ös év webáruházi trendjeit alapvetően befolyásolni fogja a vasárnapi zárva tartás március közepi életbe lépése. Szakértők egybehangzó véleménye szerint a rendelkezés egyértelműen a webáruházaknak fog kedvezni. 2014-ben a webáruházak forgalma egy év alatt majd 30 %-kal növekedett. A növekedés idén még nagyobb tempót vehet.

A forgalomnövekedés és a vasárnapi zárva tartási rendelet miatt nem csak a webáruházak működtetésében, hanem a webes értékesítés informatikai rendszereiben, a logisztikában, futárszolgálatoknál, az elektronikus fizetésben és számlázásban, valamint az internetes marketingben és a jogi következményekben is alapvető változásokat hoz. Várható a webáruházak számának gyarapodása és nemzetköziesítése is.

Szakértőink, a gyakorlati életben jártas előadóink segítségével készüljön fel a változásokra, az elengedhetetlen fejlesztésekre!

EKÁER élesben

időpont:2015. február 24.

helyszín:Budapest, BCM Nagykereskedelmi Központ Konferenciaterem (XV. ker. Szentmihályi út 171. III. emelet)

Már csak pár munkanapjuk marad a vállalkozásoknak, hogy felkészüljenek az EKÁER változásaira, amennyiben az országgyűlés február 20-án elfogadja a kapcsolódó törvénymódosítást. A törvény márciusi indulásról rendelkezik, de a részletszabályoknak még a tervezete sem ismert...

Egyedülálló lehetőség, hogy egy helyen szerezzen meg minden friss és fontos információt, első kézből!

Hallgassa meg a NAV osztályvezetőjének tájékoztatását, ismerje meg az adminisztrációs előírásokat és a gyakorlati alkalmazás minden részletét a törvény várható elfogadása és a rendszer indulása közötti rövid időszakban!

 

Pénz, de honnan? Fókuszban az új EU-pályázatok

Konferenciasorozat kkv-knak és önkormányzatoknak

időpont:2015. február 26.

helyszín:Szeged, Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (Párizsi krt. 8-12.)

2015-ben jelentős összegű EU-pályázati programok nyílnak a kkv-k és a regionális szereplők számára. A Vidékfejlesztési Program is tartalmaz újdonságokat. Folyamatos meghirdetésre lehet számítani, s a legfrissebb információkat azonnal továbbadják előadóink a Pénz, de honnan? roadshow-állomásokon. Létrejött a kkv-k exportját segítő intézményi hálózat is, és számos olcsó, kedvező hitel- és támogatási források állnak rendelkezésre 2015-ben is a kkv-szektor versenyképességének erősítése érdekében. Magángazdasági szereplők is kínálnak hasznos, hatékonyságnövelő és költségcsökkentő szolgáltatásokat a kkv-k és önkormányzatok számára.
Az információközelség és a gyorsaság hatalmas versenyelőny!
A továbbra is térítésmentes Pénz, de honnan? konferenciasorozat ehhez segíti hozzá az országos roadshow résztvevőit.
A Pénz, de Honnan? roadshow 11. évét Szegeden kezdi meg. (További helyszíneket lásd a meghívó végén!)
A konferencia díjmentes, regisztrációhoz kötött!
 

III. Kínai-Magyar Üzleti Fórum

Üzlet a kínai cégekkel Kínában és itthon

időpont:2015. március 05.

helyszín:Budapest, BCM − Nagykereskedelmi Központ Konferenciaterem (XV. ker. Szentmihályi út 171. III. eme

Jelentős elmozdulás történt az elmúlt évben a kínai-magyar üzleti kapcsolatokban. Az új külgazdasági kormányzat rendkívül fontosnak tartja a kínai kereskedelmi kapcsolatok nagyságrendi növelését, s főként a hazai kkv-k kifelé irányuló exportjának elősegítését. Kína is jelentősen bővítette a piacára befogadott magyar termékek körét.

A hazai kkv- számára a legnagyobb problémát még mindig a kínai piac hatalmas befogadóképessége okozza. Ennek áthidalására, a kapacitások összegyűjtésére és a kínai piacon megjelentetésére is van már válasz: a kereskedőházak intézménye.

A Fórumon megtudhatjuk, hogyan lehet Kínába bejutni áruinkkal, szolgáltatásainkkal, milyen hatósági, engedélyezési és kulturális szokásokat kell elsajátítani. Bőséges információkat kapnak azok a cégek is, amelyek itthon keresik a kínai árukkal és cégekkel a kereskedelmi kapcsolatokat.

Külön foglalkozunk a Kínához tartozó, de önálló városállammal, Hongkonggal.

Az Üzleti Fórumon a gyakorlati információk mellett üzleti kapcsolatok létesítésére is lehetőség nyílik.

 

Pénz, de honnan? Fókuszban az új EU-pályázatok

Konferenciasorozat kkv-knak és önkormányzatoknak

időpont:2015. március 12.

helyszín:Pécs, Pécsi Kereskedelmi Központ (Majorossy I. u. 36.)

2015-ben jelentős összegű EU-pályázati programok nyílnak a kkv-k és a regionális szereplők számára. A Vidékfejlesztési Program is tartalmaz újdonságokat. Folyamatos meghirdetésre lehet számítani, s a legfrissebb információkat azonnal továbbadják előadóink a Pénz, de honnan? roadshow-állomásokon. Létrejött a kkv-k exportját segítő intézményi hálózat, és számos olcsó, kedvező hitel- és támogatási források állnak rendelkezésre 2015-ben is a kkv-szektor versenyképességének erősítése érdekében. Magángazdasági szereplők is kínálnak hasznos, hatékonyságnövelő és költségcsökkentő szolgáltatásokat a kkv-k és önkormányzatok számára.
Az információközelség és a gyorsaság hatalmas versenyelőny!

A továbbra is térítésmentes Pénz, de honnan? konferenciasorozat ehhez segíti hozzá az országos roadshow résztvevőit.

A Pénz, de Honnan? roadshow 13. évének második állomása Pécsen lesz. (További helyszíneket lásd a meghívó végén!)

A konferencia díjmentes, regisztrációhoz kötött!

Social Média – 2015

Marketingtrendek és használatuk üzleti célokra

időpont:2015. március 19.

helyszín:Budapest, BKIK Székház (Krisztina körút 99.)

A közösségi média évek óta a legolcsóbb és ha megfelelő hozzáértéssel és ügyességgel kezelik, a leghatékonyabb marketingeszköze a kis- és középvállalkozásoknak.
A Facebook és a Google azonban szinte követhetetlen gyakorisággal változtatják a megjelenés és a felhasználók elérésének feltételeit. Ha pedig nem követjük az új szabályokat és lehetőségeket, a hatékonyság drasztikusan csökken. Ki kell tűnnünk a tömegből, hiszen már minden versenytársunk is jelen van ezeken a felületeken, az emberek pedig egyre kevésbé érdeklődőek. Rugalmasnak, leleményesnek és nagyon hozzáértőnek kell lenni, hogy a lehető legjobban használjuk a közösségi oldalakat üzleti célokra, értékesítésre, ismertség növelésére.A legfrissebb trendekről, újdonságokról és a legjobb, bevált praktikákról mindent megtudhat szakértő előadóinktól. 

Franchise, a sikeres üzleti modell

időpont:2015. március 26.

helyszín:BKIK Székház, Budapest, Krisztina körút 99.

Újabbnál újabb sikersztorik, rohamosan bővülő hálózatok hívják fel az üzleti szektor figyelmét a franchise-ra mint követni érdemes üzleti modellre. Nem véletlen, hogy ezt a nehéz gazdasági környezetben is eredményes konstrukciót sikeresen alkalmazza a franchise-átadó és -átvevő is.

A franchise modell kritériumairól, a kézikönyv elkészítéséről, a működőképes marketingről, az egységes arculat fontosságáról felkészült, tapasztalt szakemberek tájékoztatják a kkv-vezetőket. Sok gyakorlati tudást, ismeretanyagot, tapasztalatot adnak át, melyek azonnal hasznosíthatók az üzletmenetben. Számos új modell, sikersztori is bemutatkozik.

Pénz, de honnan? Fókuszban az új EU-pályázatok

Konferenciasorozat kkv-knak és önkormányzatoknak

időpont:2015. április 02.

helyszín:Nyíregyháza, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (Széchenyi u. 2., III. emelet)

2015-ben 133 új EU-pályázatot fognak meghirdetni, melyből a gazdaságfejlesztési és a terület- és településfejlesztési operatív programok bőségesen kapnak. A tavaszi hónapokban folyamatos, nagy tömegű pályázati kiírásokra lehet számítani az összesen 12 ezer milliárd forintnyi forrásból.  A Pénz, de honnan? idei konferencia előadói a legfrissebb információkat  hozzák el, ezúttal az Észak-Alföld Régióba, Nyíregyházára. A régió vállalkozásai számára többek között bemutatjuk a kkv-k exportját segítő új intézményi hálózatot, és számos olcsó, kedvező hitel- és támogatási forrásokat. Hasznos, hatékonyságnövelő és költségcsökkentő szolgáltatásokkal ismertetik meg üzleti szereplő előadóink a résztvevő döntéshozókat.

A  Pénz, de honnan? konferenciasorozat továbbra is térítésmentes, regisztrációhoz kötött.

Spóroljunk az adminisztráción!

Időt, energiát, pénzt hozó megoldások

időpont:2015. április 09.

helyszín:Budapest, BKIK Székház (Krisztina körút 99.)

Sajnos nem fordíthatunk hátat adminisztrációs kötelezettségeinknek. Ha nem akarunk káoszt a cégnél, s a NAV és a hatóságok bírságait sem tudjuk rendszeresen finanszírozni, akkor meg kell vele birkóznunk.  Rengeteg hatékony, pénzt és időt spóroló megoldások léteznek adminisztrációs terheink csökkentésére. Sőt, munkánkat, cégvezetési hatékonyságunkat is növelhetjük általuk, ha ésszerűen, egymással jól összehangolva választjuk ki a testhez állókat. Szakmai tanácsadók és az adminisztrációcsökkentés témájában szolgáltatók segítségével sok ötletet, megoldást szedtünk egy csokorba. Érdemes meghallgatni, megismerkedni a legújabb jelentős megtakarítást hozó megoldásokkal!

EU-pályázatok – 2014-2020

2015-ben 133 új pályázat indul

időpont:2015. április 16.

helyszín:Budapest, BKIK Székház (Krisztina körút 99.)

Dömping várható tavasztól az új EU-pályázati kiírásokból. 7 év alatt 12 ezer milliárd forintnyi EU-pályázati forrás talál majd gazdára. Legalább 60 %-a közvetlenül a gazdaságfejlesztést szolgálja, a többi humán és reál infrastruktúra fejlesztésére fordítódik.  A konferencia fókuszában a GINOP, a TOP, a VEKOP, az IKOP, a KEHOP és az EFOP vállalkozásokat, üzleti szektort érintő operatív programjai állnak, de a Vidékfejlesztési Program ismertetésére is sor kerül.

Mire pályázhatunk 2015-ben, mikor és milyen pályázati kiírásokra számíthatunk idén?

Minden, már publikus, tudható információt, választ megadnak felkészült előadóink.

Pénz, de honnan? Fókuszban az új EU-pályázatok

Konferenciasorozat kkv-knak és önkormányzatoknak

időpont:2015. április 22.

helyszín:Székesfehérvár, Fejér Megyei Kerekedelmi és Iparkamara (Hosszúsétatér 4-6.)

2015-ben 133 új EU-pályázatot fognak meghirdetni, melyből a gazdaságfejlesztési és a terület- és településfejlesztési operatív programok bőségesen kapnak. A tavaszi hónapokban folyamatos, nagy tömegű pályázati kiírásokra lehet számítani az összesen 12 ezer milliárd forintnyi forrásból.  A Pénz, de honnan? idei konferencia előadói a legfrissebb információkat  hozzák el, ezúttal a Közép-Dunántúl Régióba, Székesfehérvárra. A régió vállalkozásai számára többek között bemutatjuk a kkv-k exportját segítő új intézményi hálózatot, és számos olcsó, kedvező hitel- és támogatási forrásokat. Hasznos, hatékonyságnövelő és költségcsökkentő szolgáltatásokkal ismertetik meg üzleti szereplő előadóink a résztvevő döntéshozókat.

A  Pénz, de honnan? konferenciasorozat továbbra is térítésmentes, regisztrációhoz kötött!

Cégvezetési trendek 2015.

időpont:2015. április 29.

helyszín:Budapest, BKIK Székház (Krisztina körút 99.)

Változik az üzleti gondolkodásmód, új értékrendek szerint működnek már a cégek szerte a világon és Magyarországon is. A cégvezetés első számú célja, a mindenáron profitszerzés már a nagyoknál sem állja meg a helyét önmagában. A kis- és középvállalatoknál, melyek zömmel családi vállalkozások, s a tulajdonos általában maga vezeti a cégét, eddig sem a profitszemlélet volt a legfőbb szempont. A legfontosabb szempontok mellé, mint a hosszú távú fennmaradás, a családi, egyéni értékek megtartása, a 21. században már új szempontok, értékek zárkóznak fel. Az új gondolkodásmód más vezetési stílusokat, hitvallásokat, célrendszereket, fontossági sorrendeket, ügyfélkezelést, integráltabb érdekrendszerek szerinti működést, szervezetfejlesztési módszereket követel meg. A konferencián bemutatjuk az új elvárások, új üzleti értékrendek szerinti cégvezetési trendeket, azok vitathatatlan előnyeit az üzletmenetre.

Fókuszban a kis- és középvállalatok tipikus cégvezetési, menedzselési és szervezetfejlesztési problémái, és az azokra adott jó gyakorlati megoldások.

Pénz, de honnan? Fókuszban az új EU-pályázatok

Konferenciasorozat kkv-knak és önkormányzatoknak

időpont:2015. május 07.

helyszín:Miskolc, Hotel Pannonia Miskolc (Kossuth utca 6.)

2015-ben jelentős összegű EU-pályázati programok nyílnak a kkv-k és a regionális szereplők számára. A Vidékfejlesztési Program is tartalmaz újdonságokat. Folyamatos meghirdetésre lehet számítani, s a legfrissebb információkat azonnal továbbadják előadóink a Pénz, de honnan? roadshow-állomásokon. Létrejött a kkv-k exportját segítő intézményi hálózat, és számos olcsó, kedvező hitel- és támogatási források állnak rendelkezésre 2015-ben is a kkv-szektor versenyképességének erősítése érdekében. Magángazdasági szereplők is kínálnak hasznos, hatékonyságnövelő és költségcsökkentő szolgáltatásokat a kkv-k és önkormányzatok számára.
Az információközelség és a gyorsaság hatalmas versenyelőny!

A továbbra is térítésmentes Pénz, de honnan? konferenciasorozat ehhez segíti hozzá az országos roadshow résztvevőit.

A Pénz, de Honnan? roadshow 13. évének ötödik állomása Miskolcon lesz. (További helyszíneket lásd a meghívó végén!)

A konferencia díjmentes, regisztrációhoz kötött!

Pénz, de honnan? Fókuszban az új EU-pályázatok

Konferenciasorozat kkv-knak és önkormányzatoknak

időpont:2015. május 14.

helyszín:Szombathely, Vas Megyei Kersekedelmi és Iparkamara (Honvéd tér 2.)

2015-ben jelentős összegű EU-pályázati programok nyílnak a kkv-k és a regionális szereplők számára. A Vidékfejlesztési Program is tartalmaz újdonságokat. Folyamatos meghirdetésre lehet számítani, s a legfrissebb információkat azonnal továbbadják előadóink a Pénz, de honnan? roadshow-állomásokon. Létrejött a kkv-k exportját segítő intézményi hálózat, és számos olcsó, kedvező hitel- és támogatási források állnak rendelkezésre 2015-ben is a kkv-szektor versenyképességének erősítése érdekében. Magángazdasági szereplők is kínálnak hasznos, hatékonyságnövelő és költségcsökkentő szolgáltatásokat a kkv-k és önkormányzatok számára.
Az információközelség és a gyorsaság hatalmas versenyelőny!

A továbbra is térítésmentes Pénz, de honnan? konferenciasorozat ehhez segíti hozzá az országos roadshow résztvevőit.

A Pénz, de Honnan? roadshow 13. évének hatodik állomása Szombathelyen lesz. (További helyszíneket lásd a meghívó végén!)

A konferencia díjmentes, regisztrációhoz kötött!

A kártyás fizetés szolgáltatója:A kártyás fizetés szolgáltatója: