Üzleti Etikus Cégek Fóruma

Esélyek az etikus kapitalizmusra

Időpont: 2014. június 05. , Helyszín: Budapest, Hotel President (V. ker. Hold utca 3-5.)
  • Tematika nyomtatása

Mikor lesz etikus kapitalizmus? Hogyan lehet visszahozni a gazdaság íratlan törvényei közé a morális üzletvitelt? Elég-e manapság, hogy egy tekintélyes összeg átutalásával letudjuk a társadalom és környezet iránti felelősségünket? Hogyan lehet megkülönböztetni az igazán etikus céget a magát annak tartótól? Mik a társadalmi vállalkozások ismérvei? Miért szaporodnak világszerte? Működhet-e a társadalmi jólét érdekében  a klasszikus kapitalizmusban egy vállalkozás? Milyen cégek viselhetik a „B” Corporation minősítést?

Hol tartanak a hazai vállalatok mindezen kérdések megválaszolásában? Van-e tudatos és ösztönös törekvés a társadalom és környezet érdekében történő üzleti működésre a profittermelés mellett, vagy vele azonos fontossággal?

Ezeket a témákat vitatják meg az idei fórum résztvevői a gazdasági életben már érdemeket szerzett etikus cégek. A 14 éve fennálló Üzleti Etikai Díjat kapott cégeken kívül a fórumon megszólalnak a moralitást, becsületet, együttműködést, emberi alapokon álló partnerséget szorgalmazó cégek képviselői is.

Üzleti Etikus Cégek Fóruma

Esélyek az etikus kapitalizmusra

 

A felelős, etikus hazai cégek országos fóruma

Időpont: 2014. június 5. 13.00−17.30

Helyszín: Budapest, Hotel President (V. ker. Hold utca 3-5.)

Regisztráció: 12.30−13.00

Előadások:

13.00−13.20
Üzleti etika és a fenntartható fejlődésért tettek, cselekedetek összekapcsolódása.
A globális etika kialakulása és az üzleti szektor gondolkodásmódja fejlődési ütemének összefüggése. Az üzleti szektor felelőssége világunk fennmaradásában.

Előadó: László Ervin professzor, a Budapest Klub elnöke, az Üzleti Etikai Díj alapítója (skype-előadás)

13.20−13.50
Van-e esélye a kapitalizmusnak az etikusságra?
Davos egyik fő témája. Vannak-e már jelek, trendek az etikus kapitalizmus kialakulására, az etikus gazdaság erőteljessé válására?

Felkért előadó: dr. Kerekes Sándor egyetemi tanár, Budapesti Corvinus Egyetem

13.50−14.10
Paradigmaváltás a kommunikációban.
Az öncélú és profitorientált vállalati kommunikáció halálra van ítélve.

Előadó: Lakatos Zsófia, a Magyar PR Szövetség elnöke, a Fenntarthatóság Szakmai Követe (Üzleti Etikai Díj) díj birtokosa.

14.10−14.30
A hármas jólétre tekintettel működő vállalatok üzleti filozófiája és modellje („B” Corporations).
Lehet-e egyforma súllyal figyelembe venni a nyereségtermelést, a környezettudatos létezést és társadalom javára történő cselekvést úgy, hogy egyik törekvés se sérüljön a másik javára?

Előadó: Timár Gigi főszerkesztő, Piac & Profit online

14.30−14.50
A for- és nonprofit szektor aranymetszése: a társadalmi vállalkozások
. Várható-e az elterjedésük, és miért?

Előadó: Horváth Anna, a NESsT országigazgatója.

14.50−15.10
A globális kérdések etikus válaszokat kívánnak! Beszámoló a Global SOL Fórum párizsi rendezvényéről. Részvényesek vagy szövetkezetek és tagi részvények?

Előadó: Ruzsa Ágota, a Globális SOL vezetőségi tagja, a SOL Hungary Alapítvány elnöke.

15.10−15.30 Kávészünet

15.30−17.30 Kerekasztal-beszélgetés

Az együttműködésen, az érdekek kölcsönös figyelembe vételén alapuló üzleti magatartás előnyeiről. Milyen  az igazi etikus vállalat? Honnan lehet megvalósítani, hogy a cég alaptevékenységét is áthassa az etikusság?
Kerekasztal-beszélgetés résztvevői:

Szabó Istvánné,
a Nyírségvíz Zrt. vezérigazgatója (2011-ben nyertes),
Posta Nikolett,
az AlphaSonic Kft. ügyvezetői kommunikátora (2013-ban nyertes),
Dakó Andrea, a Magnet Magyar Közösségi Bank partnerkapcsolati igazgatója,
Kovácsné Nyitrai Gabriella, a Gödöllő Coop Zrt. gazdasági igazgatója (2009-ben nyertes),
Demcsák Mária, az Üzleti Etikai Díj alapítója, Piac & Profit alapító főszerkesztője

Best Practice előadások
MagNet Magyar Közösségi Bank: Társadalmi hasznosság! Lehet-e az üzleti modell fókusza? – Dakó Andrea partnerkapcsolati igazgató.
Provident Zrt.: Stabil értékek a változó világban. – Kaska József senior HP-vezető, Hajna Csongor fenntarthatósági szakértő.

Interaktív beszélgetés a fórum résztvevőinek bevonásával!

A tematikaváltoztatás jogát fenntartjuk!

 

Részvételi díj: 10.000.- Ft + Áfa/fő

A részvételi díj tartalmazza: kávészünetek, frissítők, egy éves Piac & Profit digitális előfizetés, résztvevők listája, elhangzott prezentációk (melyek közzétételét az előadó engedélyezi)

A részvételi díjról kiállított számlán az ellátás költségét külön tételként tüntetjük fel!

Részvételi díj

Részvételi díj: 10.000.- Ft + Áfa/fő

A részvételi díj tartalmazza: kávészünetek, frissítők, egy éves Piac & Profit digitális előfizetés, résztvevők listája, elhangzott prezentációk (melyek közzétételét az előadó engedélyezi)


A részvételi díjról kiállított számlán az ellátás költségét külön tételként tüntetjük fel!

Részvételi feltételek

1. A rendezvényre való regisztráció a megadott részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényről való távolmaradás nem mentesít a részvételi díj fizetése alól.

2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési- és számlázási adatokat is.

3. Az átutalásos számlát a regisztrációt követően, 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel, postai úton küldjük meg.

4. Lemondást csak írásban fogadunk el 2014. május 23-ig. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani  nem lehet. A megrendelés alapján kiállított számla megfizetése kötelező, a részvételi díj rendezése alól a rendezvénytől való esetleges távolmaradás sem mentesít.

A résztvevő személyét módosítani lehet, kérjük, szándékát a [email protected] e-mail címen jelezze!

5. A rendezvényt megelőző napokban regisztrálókat kérjük, hogy a részvételi díj helyszíni fizetésére legyenek szívesek készülni.

6. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a rendezvényen csak azok a regisztráltak vehetnek részt, akik a részvételi díjat előzetesen megfizették, illetve a helyszínen bemutatják az átutalás elindításáról szóló dokumentumot.

Lemondási feltételek

A regisztráció lemondását 2014. május 23-ig (péntek) áll módunkban elfogadni, amely esetben a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük.

Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a tréningen, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, illetve a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni. A résztvevő személyét módosítani lehet, kérjük, szándékát a [email protected] e-mail címen jelezze!

Lemondást csak írásban fogadunk el a következő elérhetőségen:
e-mail: [email protected]

Budapest, Hotel President (V. ker. Hold utca 3-5.)

További konferenciák

Pénz, de honnan?

máj
24

Budapest, The Experience Center (1152 Budapest, Szentmihályi út 171. 3. emelet)