földrengés

biztosítás, földrengés, kalifornia

Akkor is fizet, ha nincs kár

piacesprofit.hu

Kifejezetten lakossági ügyfeleknek szóló, földrengés esetén fizető biztosítást készülnek piacra dobni Kaliforniában. Az ügyfelek relatíve alacsony havidíj ellenében előre meghatározott összeget kapnának abban az esetben, ha lakhelyükön földrengés következne be, függetlenül attól, érte őket kár, vagy sem.

Tovább olvasom »
földrengés, jeremie, magyar termék

Régiós siker lehet a magyar földrengésvédelmi eszköz

Sajtóközlemény

A Star Seismic Europe Kft. magyar magántőkéből és JEREMIE kockázati tőke-finanszírozásból gazdálkodó vállalat, amely hazai tervezésű és gyártású eszközeivel számos épületet tehet biztonságosabbá. A magyar termék mellett szól még, hogy a beruházások jóval alacsonyabb költséggel  valósulhatnak meg, mely tényező kiemelkedő fontosságú a válság kapcsán. 

Tovább olvasom »
biztosítás, földrengés, japán, kötelező

A japán földrengésnek hatása lehet a kötelező árára?

Sajtóközlemény

A japán földrengés, szökőár és ezek következményeinek autógyártásra gyakorolt hatásait nem kalkulálták be a biztosítók, amikor tavaly kialakították a kgfb tarifáikat. Tartanak-e az árversenyben sikeresnek bizonyuló biztosítók attól, hogy a Japánban gyártott autóalkatrészek feltehető drágulása veszteséget okoz számukra az ősszel megadott díjaik mellett? – teszi fel kérdését a Astra szakértője.

Tovább olvasom »
cunami, földrengés, japán

25 ezer katona keres 12 ezer eltűntet

PP/MTI

A japán kormány 24 ezer 800 katonát vezényel hétfőn a földrengés és szökőár sújtotta térségbe a még mindig eltűntként nyilvántartott több mint 12 ezer áldozat felkutatására – jelentette be a védelmi minisztérium.

Tovább olvasom »
földrengés, japán, világgazdaság

Japán földrengés: mindenki megérzi

PP/MTI

A március 11-én bekövetkezett földrengés a korábbi nagy természeti katasztrófákkal összevetve hatalmas pusztítást végzett Japán ipari bázisában, de azoktól nem a kár mértékében, hanem annak szerkezetében tér el leginkább: tartós károkat szenvedett el ugyanis az ország áramtermelési kapacitása és sérültek az ipari beszállítói csatornák, ami megnehezíti a helyreállítást, késlelteti a gazdaság talpra állítását.

Tovább olvasom »
földrengés, japán, világgazdaság

Földrengés után felpöröghet a gazdaság

PP/MTI

Erőteljes növekedési lendület közepette érte a japán gazdaságot a földrengés- és szökőár-katasztrófa, és a kezdetben várható megtorpanás után a megemelt költségvetési kiadások és a japán jegybank részéről valószínűsíthető további enyhítés is segíteni fog a lendület fenntartásában – jósolták a hétvégén londoni makroelemzők.

Tovább olvasom »
földrengés, japán

Tokióban már helyreállt a közlekedés

PP/MTI

A japán rendőrség legfrissebb adatai szerint 900 ember halt meg a pusztító pénteki földrengés után, az eltűntek száma 1600, és több százan megsebesültek. A tokiói magyar nagykövetség nem tud arról, hogy magyar állampolgár is a természeti csapás áldozatául esett volna. Az áldozatok között a mentési munkálatokban részt vevők is vannak – szombaton két rendőr vesztette életét Mijagi prefektúrában. Ötvenöt társukkal megszakadt a kapcsolat, nem tudni, mi történt velük. Kan Naoto miniszterelnök bejelentette, hogy 50 ezer katona is csatlakozik a mentési munkálatokhoz, amelyek még nem kezdődtek meg a földrengés által legerősebben sújtott területeken, ahol újabb erős rengésektől és szökőártól tartanak.

Tovább olvasom »
fejlesztés, földrengés, geotermikus, megújuló energia

Energiát nyerhetünk a vulkánokból!

Kriston László

Miközben Indonéziában tombol a Merapi vulkán, másutt éppen e természeti jelenséget szeretnék befogni az emberiség javára. Közép-Amerikában új vállalkozások készülnek geotermikus energiát kinyerni a vulkánokból. A módszer jól jön a túlnyomórészt mezőgazdaságra hagyatkozó latin-amerikai nemzetgazdaságoknak, ahol a klímaváltozás miatti szélsőséges időjárás, a globális felmelegedés következtében erősödő trópusi viharok éreztetik hatásukat. A geotermális eljárás kritikusai azonban emberi kéz okozta földrengésektől tartanak.

Tovább olvasom »
földrengés, természeti katasztrófa, usa

Nagy földrengés fenyegeti az USA-t?

Kriston László

A Chilében történt, Richter-skála szerinti 8,8-as erősségű földmozgást nemrég Mexikóban követte 7,2-es rengés. Amerikában egyre nagyobb az aggodalom: a Szent András törésvonalon fekvő Kaliforniában várható a következő nagy katasztrófa? A hatóságok figyelmeztetnek: az állami szervek költségcsökkentései miatt nehezen tudnák kezelni az esetleges vészhelyzetet.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor